Slumpad post: Supershowen
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Alm, Pernilla: Läxfritt

| 2015-07-18, 16:31

laxfritt-for-en-likvardig-skola – för en likvärdig skola. Var på releaseminglet hemma hos Pernilla för snart 11 månader sen och idag läste jag de sista sidorna. Har läst till och från i boken. Vet inte varför de sista sidorna blivit kvar.

Det matnyttigaste läste jag i höstas och det har malt i mitt huvud under Joels första skolår. Det har varit många diskussioner om läxor (bland annat på föräldrarådet) och många av argumenten Pernilla tar hål på har jag hört.

Det är ett otroligt intressant ämne och jag funderar själv på hur jag skulle ha resonerat om jag inte “råkat få” Pernilla i mitt fb-flöde. Hade jag då hittat den här boken ändå? Jag har rekommenderat den vidare till flera andra (bla gett den både till rektor och lärare i skolan) just för att öppna ögonen, få lite kött på benen. Fundera vidare själv.

Det är så himla enkelt att köra på i samma hjulspår och glömma bort att ifrågasätta saker. Då är såna här ögonöppnare superviktiga. Inte för att jag säger att ingen någonsin ska ha en läxa igen (det gör inte Pernilla heller) utan för att alla behöver fundera på det här med läxor och likvärdig skola.

Kommer fortsätta läsa i den lite då och då (särskilt inför kommande läsår) och få lite inspiration.Kommentera