Slumpad post: Dalslandstur
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Elproblem

| 2015-11-10, 19:27

2015-11-10 12.24.14Någon dag förra veckan var det någon som skrev i samfällighetens facebookgrupp att det var strömavbrott i vår länga. Det var någon propp för hela vår etapp som gått. Sen hände det fler gånger i helgen, och igår var det en elektriker här och vi trodde det var fixat. Så inatt vaknade jag och det var ovanligt tyst och takklockan lyste inte – strömavbrott igen. En granne med lite elkunskap fixade dock (vi snackar farliga elskåp här med proppar på 63 Ampere…).

Idag på morgonen och förmiddagen hände det igen. Vips strax efter att jag ätit lunch (jobbade hemifrån) så blev hela huset mörkt. Gick ut för att kolla läget och möttes av tre glada elkillar som just då stod och letade i vårt elskåp på utsidan huset.

De garvade över tre döda möss som tydligen funnits där (inte så mycket kvar av dem dock) och sen hittade de lite kablar som inte mådde så bra. Våra närmaste grannars kablar såg helt ok ut.

Det är då funderingarna på renovering kommer, och om det blivit något galet med elen. Men sen hittade de fler skadade kablar på andra hus så jag blev lite lugnare. Iofs inte kul med el som strular. Riktigt läskigt och tur att vi har metallskåp som de där kablarna finns i).

De lagade kablarna lite provisoriskt tror jag och ska återkomma. Dels med mer fixande med framförallt för att felsöka.Kommentera