Slumpad post: Idag
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Datorvill

| 2015-11-12, 22:09

På mitten av 90-talet gick jag på folkhögskola och vi gjorde en tidning med reportage från en resa. Då skrev vi på Mac. Så började jag i Uppsala på Språkteknologiska programmet och då var det unix som gällde. Jag köpte dock en pc själv. Efter två år gick vi över till Linux på skolan. När jag så började jobba i Stockholm var det pc som gällde och så har det varit sen dess, dvs 15 år.

I våras bestämde Riada att vi skulle köra Mac. Vi har nämligen några fd pc-nördar som är omvända och numera Macfrälsta. Hur svårt kan det va?

Ganska svårt har det visat sig. Lite som alltid när man lär sig nya saker så är det en inlärningskurva. Jag lär mig massa nya kommandon och program, surar över saker som är annorlunda på macen. Sen sitter jag på pc och njuter av att kunna det mesta och ha koll, tills jag inser att jag saknar vissa saker på macen.

Musplattan på macen är tex överlägsen så när jag nu sitter vid vanliga laptops flapprar jag på musplattan och svär nästan över att det inte funkar.

Ibland händer det saker automatiskt i macen, då jag kört ett pc-kommando som gör något annat på macen. Spännande! Särskilt när man håller utbildning. Nåja, det är lärorikt och rätt roligt att få känna på även den världen.Kommentera