English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Veckans bokbloggsfråga (48)

| 2015-11-26, 21:26

Bloggen som kör jerkan ligger lågt just nu och den är visst saknad så nu tar en annan blogg upp en liknande, veckans bokbloggfråga.

Vad tycker du om e-böcker? Föredrar du riktiga böcker att bläddra i eller läser du hellre böcker på din läsplatta/mobil? Och vad tycker du om att allt fler förlag skickar ut recensionsexemplar som e-böcker istället för fysiska böcker?

Intressant fråga som varit på tapeten tidigare (nästan iaf). Jag var skeptisk i början, så började jag så smått inse hur smidigt det var att alltid ha den med. Började läsa på mobilen, och sen på sommaren insåg jag att en läsplatta var ett måste. Den ligger ständigt i min jobbryggsäck så den är med.

Romaner har jag numera hellre som e-bok så jag slipper göra mig av med den eller förvara den. Kan förvisso tycka att det är roligt att få dem signerade… Saknar ibland att bläddra i dem och se framsidan och så. Faktaböcker av olika typer vill jag verkligen inte ska vara e-böcker. De vill jag kunna bläddra i, hamna mitt i och läsa lite där, bläddra i kapitel typ. Kan vara träningsböcker, kokböcker i olika sorter, pyssel etc inget funkar som e-bok tycker jag.

Att förlagen skickar ut böcker som e-böcker är helt ok. Lite jobbigt ibland att formatet är pdf istället för epub dock då det inte alltid rockar så bra med olika apparater (läser ju på mobil, läsplatta och surfplatta).3 kommentarer to “Veckans bokbloggsfråga (48)”

  1. Boklysten says:

    Jag föredrar fortfarande pappersböcker och tar bara emot noveller i e-format som rec.ex

  2. Sandra says:

    Riktiga böcker!!! Speciellt eftersom jag alltid läser innn jag ska sova o vill ej ha massa plattflimmer i ögonen då.

Kommentera