English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Toalett

| 2015-12-08, 12:08

Ett annat svårt kapitel var toalett. Ska man ha vägghängd eller “vanlig”. Frågade på fejan om råd och i princip alla tyckte vägghängd men bara pga att det är mer lättstädat och snyggare. Var lite skeptiska. Sen blev det vägghängd och jag vet inte riktigt hur vi kom fram till det, kanske för att vi sagt det i maj när Elton var här och fick input till offerten.

toasitsFörst ville vi ha en vägg mellan toan och tvättpelaren och där hade vi lite olika alternativ (kakelklädd skiva, skåpssidor, glasbetong etc) och ganska så sent kom vi fram till att inte sätta något alls. Lättare att sätta dit senare om vi skulle sakna det. Nu är vi snarare nöjda att det blir luftigare. Tror det var när vi var hemma hos Jennie (tvättade ju där) som vi insåg att vi inte behöver bygga in.

Att toalettinbyggnaden sen fick en fin bänkskiva (samma som på två andra ställen) gjorde att det blev en helhet i badrummet, eller röd tråd om man hellre tycker (även om den är brun).

Inbyggnationsdelen fixade Elton och vi surfade på själva sitsen och råkade hitta en som var väldigt “ren” och enkel. Sen hade den som tillval lock som stänger sig självt långsamt. Så vi beställde den.

Sist var det spolknappen som vi skulle bestämma. Jag kan tycka att de är ganska plastiga men om man vill ha en i metall är det ett antal tusenlappar man får punga ut med så det blev plast. Två cirklar 🙂

Hängare till toarullen var sista utmaningen. Jag hittade en på någon sajt som skulle gå att sätta på vilket material som helst typ (och gå att ta bort). Den var dessutom en sån enkel variant. Nu sitter den på tvättmaskinen. Alternativet var på badkaret (kommer bli blöt) eller bakom toan och det ogillar jag skarpt. Funkar bra än så länge!

Här finns exakt det vi köpt.Kommentera