Slumpad post: Vernissage på förskolan
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Assarsson, Ulla: Ett långsamt farväl

| 2015-12-26, 22:01

ett-langsamt-farval-om-en-relation-i-nod-och-lust-med-alzheimerom en relation i nöd och lust med Alzheimer. Bläddrade runt lite på Readly som jag gör ibland och råkade se denna. Öppnade och började läsa lite smått. Fastnade. Ska erkänna att jag skummade vissa delar men det allra mesta läste jag (särskilt när jag insett att jag faktiskt skulle läsa boken, inte bara bläddra i den).

Otroligt viktig bok. Ulla beskriver enormt bra om hur det kan vara i en relation där ena personen får Alzheimer. Vilken fullkomligt vidrig sjukdom. Vilken sorg för närstående, och givetvis den som är drabbad (fast på ett annat sätt).

Hon beskriver även hur jag tror många kvinnor känner där de tar ansvar för mer än de egentligen orkar. Inte vilja belasta andra, inte vilja be om hjälp, inte bryta ihop och så vidare.

Det var inte meningen att jag skulle läsa den men jag är superglad att jag gjorde det. En bok som behövs. En bok som berör. En bok som talar om att det är bäst att leva nu för du vet aldrig vad som komma skall.

Finns även som inbunden.Kommentera