Slumpad post: Sommarfest med jobbet
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Kalender för 2016

| 2015-12-28, 17:02

Varje år gör vi en kalender till köksväggen, en panorama från ifolor (hittar inte det formatet någonstans). Vi har gjort till farmor och mormor oxå fast mindre varianter (önskefotos vanligaste typ).

Jag tänker varje år att jag borde ta fram en favoritbild från varje månad när månaden är slut så jag slipper sitta och kolla igenom alla bilder. Fast nu har jag insett att det inte blir av och istället så lägger jag en timme typ på att glo igenom alla bilderna från året. Tiden och lusten till det brukar finnas under jullovet och det är faktiskt lite roligt att kolla igenom året som gått.

I år valde jag ut 65 bilder som jag sen gick igenom lite noggrannare. Det finns några parametrar som spelar roll nämligen.

 • Hyfsad kvalitet
 • Liggande format
 • Gärna flera familjemedlemmar (och främst barnen)
 • Joel och Simon bör dyka upp lika många gånger totalt sett
 • Bilderna ska gärna representera en månad hyfsat i tid

Vissa månader är det väldigt många bra, vissa i princip inga (det faller ofta på att de är i stående format). Nu har jag iaf skickat in årets kalendrar. Lämpligt nog hade Önskefoto 50% på alla kalendrar och ifolor 30%. Bloggade för 4 år sen om kalendern för 2012.

kalender 20162 kommentarer to “Kalender för 2016”

 1. Tant Augusta says:

  Känns igen ;). Lovar också varje år att jag ska tömma kamera/kameror varje månad, sortera och ha mig. Har fortfarande aldrig hänt… Dessutom gör jag fotobok för varje år, > 400 foton till som ska väljas ut och få lämpliga texter. Phu. Men det ÄR kul att ha. Bilder på datorn tittar vi aldrig på.

  • Sue says:

   Bra jobbat med albumen! Önskar vi hade gjort årsalbum… Men men det kan ju bli i framtiden 😉

Kommentera