Slumpad post: Rått ägg
Translate! | Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Rätt direkt

| 2016-01-03, 22:41

Jag har alltid älskat klurigheter. När jag bodde i USA så fanns det en butik som hade massa såna skojiga saker. Ett sånt var ett pussel med 9 bitar. Kan verka enkelt men är sjukt svårt. Tydligen gav företaget ut ett helt gäng olika såna här.

2016-01-03 22.38.09Vi hade det framme för någon månad sen och då kunde ingen av oss lösa det. Jag vet att jag tidigare memorerat det men det var borta.

Idag röjde jag spelhyllan och då kom den fram och när Sanna kom förbi på en kvällskaffe så tog jag fram det. Sa att det är sjukt svårt att lösa och började lägga ut bitarna. När jag lagt tre så sa hon skämtsamt att jag säkert skulle lösa det direkt nu bara därför.

Det gjorde jag. Gissa om jag bara satt och gapade. Tog självklart en bild på det men den tänker jag såklart inte lägga ut här.

Sannolikheten för det är inte att leka med.2 kommentarer to “Rätt direkt”

  1. John says:

    Eftersom varje ruta kan vridas på fyra olika sätt får jag sannolikheten att man lägger alla rätt direkt till 1 på 95 miljarder!!!

    Dock vred du säkert varje ruta rätt (och det finns väl bara en av varje färg på varje ruta), men även om man antar att varje ruta bara kan läggas på ett sätt blir sannolikheten att det blir rätt direkt 1 på 362 880. Det är ganska osannolikt…

Kommentera