Slumpad post: Tomten
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Loreskär, Therese: Glorias memoarer: Marco

| 2016-04-07, 19:25

glorias-memoarer-marcoBarnen var lite skeptiska först, men halvvägs in på första kapitlet var vi sålda alla tre. Att en av huvudpersonerna heter Joel gjorde att det blev en hel del extra fniss – särskilt från Simon (7 år). Joel (8,5 år) verkade lite missnöjd och road på samma gång. Han påminner lite väl mycket om Joel i boken som hittar på uppfinningar och har idéer utöver det vanliga.

Trots att barnen i boken går i fjärde klass så är det helt perfekt att läsa för våra som går i sexårs och andra klass. Igenkänningsfaktorn är hög, även för mig. Jag förflyttas bakåt i tiden och minns episoder från min skoltid. Såna där små detaljer eller händelser som jag glömt. Skickligt gjort!

Historien har en, minst, röd tråd men varje kapitel är underhållande i sig nästan. Biblioteksbesöket uppskattade vi alla tre och skrattade högt flera gånger. Jag kan tänka mig att lärare skulle känna igen sig i bokens lärare en hel del.

När jag frågade vad de tyckte om boken när den var slut var svaret: “När kan vi läsa nästa?”.  Så jag gissar att de gillade dem! (Såg att det var bra pris på de andra två böckerna på Adlibris så jag ska nog slå till.)

Adlibris, Bokus, Idus


Kommentera