Slumpad post: LUS 13
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Håll det enkelt

| 2016-04-16, 22:53

Det är i ropet att rensa, organisera och hålla saker enkla. Ibland undrar jag dock om det verkligen blir så enkelt utan känner mer att de som driver detta är såna som verkligen går igång på att organisera. Att organisera är förvisso bra, men till en viss gräns anser jag.

smplFick ett nyhetsbrev där jag inte kunde låta bli att gå igång så jag bloggar lite om det – tar punkt för punkt.

  1. Om jag skulle rensa bilderna före jag flyttade över dem till datorn så skulle det hela tiden bli uppskjutet.
  2. Att sen rensa dem på datorn, igen? Nja, jag gör hellre något collage och bloggar om det jag gjort. Vet ju hur mycket jag uppskattar att läsa gamla bloggposter – och särskilt de med bilder i.
  3. Det här ville jag ju göra från början, men John argumenterade emot. Just med det att det tar tid, och till vilken nytta. Och det visade sig att han hade väldigt rätt. Att skapa en mapp för varje händelse kan säkert underlätta ibland, men jag vet ju att det skulle bli en stressfaktor när jag inte hade gjort det. Och framför allt att hämta in bilder från flera olika kameror som kanske töms vid olika tillfällen.
  4. Att märka upp bilderna i filnamnet funkar såklart inte om man som vi tar 10 000 bilder på ett år. Däremot kan jag ibland skriva in ett nyckelord på bilden i Picasa men det är faktiskt extremt sällan jag har haft behov av det efteråt. Jag vet ju oftast ungefär när i tiden något var så då kan jag hitta det.
  5. Den här sista punkten gillar jag. Att lägga upp album online. Vi gjorde det vid något tillfälle och jag tänker ofta att jag skulle vilja, men blir det av? Nä. Så tanken är god, men det är kanske inte att hålla det enkelt? Fast om man får in en vana i det så kan det nog bli gjort. Jag har ju vanan inne på att blogga så för mig är det enkelt. Och jag synkar alla bilder till Google så det finns en kopia (om än något sämre än orginal, men good enough) om något skulle hända.

Så sammanfattningsvis tycker jag faktiskt att mitt (vårt) sätt är enklare och nu har vi kört det i 10+ år så det är väl beprövat. Till saken hör att jag ju gillar att organisera saker så jag tanken tilltalar mig, men det måste funka i praktiken oxå.Kommentera