Slumpad post: Promenad i solen
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Veckans bokbloggsfråga (17)

| 2016-04-25, 21:06

Har skippat många veckor men idag gillade jag frågan.

Hur viktigt är det för dig att äga dina böcker? Köper du alla böcker du läser eller lånar du hellre? När det gäller de böcker som du vill äga, är det då viktigt för dig att ha samtliga böcker i en serie och att ha dem i samma format (pocket/inbunden, samma utgåva osv)?

Jag gillar att äga, det ska jag inte sticka under stolen med. E-böcker är därför ett väldigt bra alternativ – fast nog bara när det gäller romaner. När det kommer till faktaböcker (sakprosa?) så vill jag ha dem. Kunna sitta i en fåtölj och bläddra i dem. Älskar böcker!

Givetvis ska de vara i samma format! Här har jag brottats med det några vändor, men nu börjar jag bli bättre på att släppa. Harry Potter har jag (hade?) dem i pocket på engelska – de fyra första. Sen hittade jag inte samma utgåva så jag ville inte köpa. Och när jag funderade på att läsa dem för barnen letade jag efter hela serien men hittade inga snygga så det blev e-böcker. Dock kommer jag köpa den nya illustrerade utgåvan.10 kommentarer to “Veckans bokbloggsfråga (17)”

 1. Bina says:

  Det är väldigt drygt när nya utgåvor kommer och ändrar format/omslag.

 2. Eftersom jag tycker om att äga mina böcker, för att de är fina, så skulle inte jag vilja ha någon e-bok 🙂 Vill se och ta på dem.

  • Sue says:

   Jag har varit så men insåg att jag faktiskt inte kan ha kvar alla romaner (som jag ändå bara läser en gång) så det är fackböcker jag sparar mest på… Plus pocketböcker som vi har färgsorterade 🙂

 3. Jag har inte förstått det där med e-böcker ännu, känns inte riktigt som min grej! Men det kanske skulle vara värt ett försök… har hört många som föredrar e-böcker 🙂

  • Sue says:

   Jag köper och glömmer bort. Så sen är det nästan som julafton att kolla igenom vilka jag faktiskt har 🙂

 4. Evelina says:

  De serier jag äger vill jag helst ha i samma format, egentligen bara för att det är lite snyggare 🙂

 5. Sue says:

  Men visst är det snyggt!! Ibland blir jag sugen på att köpa en serie bara för att den ser snygg ut 😀

 6. Bry mig inte om format eller om det passar ihop eller inte 🙂

Kommentera