Slumpad post: Rundberg, Johan: Blodspakten
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Hemma igen

| 2016-06-20, 21:31

Idag var det väckning kvart i 7 för att först packa sina egna saker, sen äta frukost. Vi fick inte hjälpa våra egna barn (men dock andras) – bra regel!

När frukosten ätits skulle allt packas ihop, alla tält, köket och alla saker kring det. Även de skydd och andra saker kåren byggt upp skulle bort. Ängen skulle se ut som före vi kom vilket innebar att fylla igen de vattenrännor vi grävt till exempel. Lunchen skulle förberedas (macka och nyponsaft).

Vid kvart över 11 var allt på traktorsläpet, våra ryggor på ryggarna och vi vandrade mot hamnen (några hundra meter). På vägen stannade vi och åt lunch. Sen blev det full rulle eftersom båten skulle avgå vid 12 och senare bussen 13:03.

På med packning på två båtar, ett gäng vuxna tog snabba båten och förberedde på landsidan med släpet, skåpbil att frakta ryggor till bussen och sen när alla scouter kom gick de ganska direkt till bussen och vi vuxna lassade av andra båten, fyllde släp och skåpbil och gick sen med raska steg till bussen. Vi hann rätt precis.

När vi åkt en bit så meddelade chaffisen att vi skulle få sitta kvar på bussen hela vägen till Stockholm och slippa byta i Norrtälje. Det kallar jag service av SL! Vi var iofs 49 personer…

Halvsov en stund och sen var det röd tunnelbana, grön tunnelbana och så tog jag och Joel bussen hem sista biten. Pust!

Nu är det både uppackat och tvättat och Joel sover som en stock.

vässarö-16Kommentera