English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Skärmar och sånt

| 2016-08-23, 21:16

Vi har i sommar testat att låta barnen ha ganska fritt vad gäller skärmar och allt som kommer med dem. De har lite svårt att slita sig. Vi har pratat om det. Sagt att de behöver lära sig att ta sig bort från skärmen och hitta på något. En person är sämre än den andre. Dock är ingen särskilt bra på att hitta på saker som inte inkluderar skärmar.

Så vi har pratat lite om det. Kommit fram till följande aktiviteter som är lite problematiska (beroendeframkallande).

 • Tv-spel
 • Spel på paddan
 • Spel på datorn
 • Youtube

Så jag och John föreslog att kommande två veckor är det endast tv-spel som är ok, inte de andra tre aktiviteterna. Barnen var med på noterna.

När vi kom hem satt de och kollade på Netflix. Hm… vi hade visst missat en aktivitet. Bara att bita i det sura äpplet och se hur kommande två veckor blir. De lekte dock med lego en stund innan läggning så lite bättre kanske.

Vi har förresten sagt att inga skärmar efter 18:00 för att hjärnan ska kunna stänga av bättre.3 kommentarer to “Skärmar och sånt”

 1. Sandra says:

  Tror det är bra att säga en tid när man inte tittar skärm efter för sömnens skull (gäller fivetvis inte vuxna…fniss) men själv kan jag känna att det är ganska avkopplande att slötitta tv el surfa på fejjan etc efter jobbet.
  Tänker nu när de är i skolan o lekar o stojar rundor är det nog inte så farligt….detta kommer alltså från mamman som fick dra nätet för några år sedan när sonen satt o spelade till 04 .00 o sen var som en zoooombi på dagarna…hahaha…bara att inse att var ålder har sin charm o sina problem…hahah

  • Sue says:

   Jo lite så, men jag kan skicka lite Youtube-länkar så förstår du snart att 2 timmar sånt per dag inte är något jag gillar… Och som sagt så portar vi inte allt nu, vi testar lite olika.

Kommentera