Slumpad post: Hemma igen
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Jonasson, Måns: Bygg ditt eget dataspel

| 2016-09-10, 7:02

bygg-ditt-eget-dataspel-programmera-fran-scratchVår första bok om programmering. Fattar inte att vi inte gjort detta tidigare! Otroligt roligt!

Men jag skulle nog säga att en bok är ett måste. Eller iaf någon slags instruktionshjälp för annars hade vi nog fastnat.

I den här boken går man igenom byggandet av ett dataspel. Det är tydliga bilder så barn som inte kan/orkar eller vill läsa texten kan ändå hänga med och få till det.

Man utgår från online-versionen av scratch så det behövs egentligen ingen egen dator utan det räcker med tillgång till en med internet-access på.

Sen är det ett antal olika kapitel som var och ett går igenom någon funktion i scratch. Mycket pedagogiskt. Man behöver INTE ha någon i sin närhet som kan det här med programmering skulle jag vilja säga. Iofs kanske 20 år i branschen gör att jag inte kan uttala mig?

Gillar såklart att alla kapitel har egna färger. Andra delen vill vi absolut ha! Trots att vi har andra böcker om programmering. Jag tycker det är bra med olika vinklingar och olika sätt att visa saker. Alltid lär man sig något. Kanske årets bästa julklapp?Kommentera