Slumpad post: Danskillar
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Skattjakt på 9-årskalas

| 2016-09-17, 15:56

På Joels kalas hade vi bestämt skattjakt. Hittade en skattjakt på Grapevine som jag slog till på men den kändes lite rörig för mig och passade inte riktigt. Dock använde vi nycklarna man fick. Bad om lite tips på facebook oxå, och sen satt jag och John en stund varje kväll och spånade lite. Till slut landade vi i den här.

2016-09-16-18-22-14Station 1: Starportalen
Här fick de ställa sig på led och krypa in i portalen för att där få svara på ett mattetal (gånger) och sen fick de nyckeln. Nyckeln skulle de sen ha med sig hela vägen för att kunna komma igenom slutportalen. På baksidan av nycklarna fanns oxå en siffra mellan 1 och 12. När jag ropade räkna skulle de säga sina siffror i ordning. Ett lysande sätt att ha koll på att alla är med.

2016-09-16-19-01-43Station 2: Viskleken
Här var vi på barnens gamla förskola där det finns en lekställning. Jag viskade en mening till första personen som sen skulle klättra en viss bana och när hen kom tillbaka skulle meningen viskas till nästa person. Inte helt enkelt att komma ihåg meningen hela vägen.
Mening: Kan sången sjungas blir vi glada

Och de lyckades rätt bra: Vi blir glada när vi sjunger.

Här fick de först ordet i en mening som skulle bli lösenordsfrasen till portalen (tillsammans med nyckeln). Orange


Station 3: Välta burkar

12 burkar stod uppställda och ett gäng olika bollar fanns att tillgå. De fick turas om att kasta ner dem och under fanns bokstavskombinationer. Uppdraget var att bilda ett ord.
Ord: bergatrollet

Det var en utmaning och alla var inte så intresserade av det men de som klurade gjorde det med bravur.

2016-09-16-19-19-30Station 4: Gåtor
Här fick de ställa sig på en höjd och så läste jag gåtor. De som klarade gåtan fick gå ner och sen gestikulera för att hjälpa.

Ord: cykel

2016-09-17-10-10-27Station 5: Rebus
Här skulle de egentligen gått på lina för att sen få rebusen men det hade dragit ut på tiden så vi skippade det.

Ord: har en

Givetvis missade de sista n:et (ogenomtänkt rebus) så det blev lite svårt men med lite hjälp blev det rätt till slut.

2016-09-16-18-53-51Störningsmoment
Vi hade två stycken störningsmoment eller spöken som vissa kallade dem eftersom de hade vita stora tröjor på sig. De hade bokstäver på fram- och baksida och smög på dem. Det blev en del jagande och skrattande.
Ord: cool

2016-09-16-19-46-48Station 6: Slutportal
Framme vid berget men för att få komma upp skulle man lämna sin nyckel, säga frasen (Bergatrollet har en cool orange cykel) och sen gå igenom en portal som bestod av gummiband och bjällror. Om det lät i bjällrorna fick man ställa sig sist i kön.

Skatten
För att få tillgång till skatten behövdes dock en tresiffrig kod. Nu skulle de lägga ihop siffrorna 1-12 plus siffrorna 13 och 14. De lyckades efter en stund och fick sina godispåsar!Kommentera