Slumpad post: Åka tunnelbana
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Rowling, J.K: Harry Potter och det fördömda barnet

| 2016-10-27, 21:41

harry-potter-och-det-fordomda-barnet-del-ett-och-tvaÄntligen kom den på svenska! Vi fick hem den samma dag som den släpptes men måste nog säga att vi är lite besvikna.

Inte på storyn för den var verkligen bra. Flera gånger stannade vi upp och funderade tillsammans över vad som skulle kunna hända och varför och lite sådär.

Men formatet. Som pjäsmanus. Nä, det passar faktiskt inte alls för högläsning. Tyvärr. Det blir platt, det blir svårt att som uppläsare antingen ha röster för olika personer (hur gör man då när det kommer in en som har tre repliker i pjäsen lixom?), eller att hela tiden säga vem som ska säga något. Nä, det blev att i texten baka in vem som sa det på något sätt – när det inte var uppenbart vem som pratade.

Och jag som gillat beskrivningarna, målandet av den magiska världen, saknade verkligen det. Att bara få en scen beskriven och sen resten dialog. Nä, det föll oss inte i smaken.

Fast vi skulle såklart läsa en till om det kom en i samma format. För storyn håller och jag gissar att vi kommer att återvända till den och fundera över vissa saker.

Adlibris, Cdon, BokusKommentera