Slumpad post: Nyårsafton
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Koda på skolan

| 2016-11-26, 18:11

Idag stod kodning i skolan på schemat. Vårt schema, inte skolans. Vi har en föräldragrupp på fejan och där hade vi snackat om att dra ihop något sånt här. En annan förälder tog på sig att fixa lokalen och nån annan fixade fika. Så då var det bara själva kodgenomgången kvar för mig vilket är enkelt (typ).

Vi fick låna skolans lokaler så efter lunch tog vi över ett av klassrummen och kopplade upp oss mot scratch. Jag följde boken Bygg ditt eget dataspel som visar lite grundläggande saker. Joel visade och jag pratade. Sen när vi kom in på lite mer avancerade saker tog Joel över och visade själv (väldigt pedagogiskt) hur man la till poängräkning och styrde en sprajt med musen etc.

Otroligt roligt att se hur både vuxna och barn lärde sig och arbetade och funderade tillsammans. Hela vår familj hjälpte andra så gott vi kunde och de kunde snart hjälpa varandra.

camera-uploads305Kommentera