Slumpad post: Ännu en tidig morgonrunda
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Gåva 20: BRIS

| 2016-12-20, 7:00

Barnens rätt i samhället. Så sjukt viktigt! Skänker ibland till dem. Har ett par gånger pratat med barnen om att BRIS finns och vad de gör. Att de själva såklart kan höra av sig dit om de av någon anledning skulle vilja, eller att de kan tipsa andra som de kanske vet har behov. Vi försöker ha en väldigt öppen dialog.

Verksamhet

Bris är en politiskt och religiöst obunden barnrättsorganisation. Vår verksamhet kretsar kring stöd och hjälp till utsatta barn och unga. Men vårt uppdrag sträcker sig längre än så.

Vi jobbar för att förbättra barns och ungas villkor och rättigheter. Med utgångspunkt från barnens berättelser driver vi opinionsarbete för att få politiker och beslutsfattare att uppmärksamma barnrättsfrågor. Bris är en remissinstans för lagförslag som påverkar barn och unga och vi ingår i ett nätverk med andra barnrättsorganisationer.

Barn och unga kan ringa till Bris telefon 116 111, skriva till Bris-mejlen eller i Bris-chatten på vår hemsida bris.se. Alla barn som hör av sig till Bris får prata med en utbildad och erfaren kurator. Man får vara anonym och kuratorn har tystnadsplikt. Den som vill får prata med samma kurator flera gånger. Ibland behövs mer eller snabbare hjälp än vad Bris kan erbjuda och då lotsar vi vidare till den hjälp som behövs här och nu. Att ringa är gratis och syns inte på telefonräkningen.

Hur skänker jag

Övrigt
Hemsida: www.bris.se

Alla inlägg; Världsnaturfonden, Plan Sverige, SOS Barnbyar, Barndiabetesfonden, Oxfam, Giving People, Rädda barnen, Stockholms stadsmission, Röda korset, UNHCR, Blank Spot Project, Love Nepal, Scouterna, UNICEF, We Effect, Läkare utan gränser, Barncancerfonden, Vi-skogen, Amnesty, BRIS


Kommentera