Slumpad post: Skärmfri fredag
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Gåva 23: Läkarmissionen

| 2016-12-23, 7:00

Såg ett inlägg på Hej hej vardag och kunde inte låta bli att välja bort ett annat inlägg till förmån för detta. Gjorde lite ont att läsa. Läs det länkade inlägget oxå.

Verksamhet
Läkarmissionen samarbetar med kyrkor, enskilda organisationer (NGO:s) och internationella nätverk över hela världen för att hjälpa utsatta människor. Genom dem kan vi ha nära kontakt med våra projekt.

Läkarmissionens största och viktigaste verksamhet är våra biståndsprojekt. I dagsläget gör vi insatser i ett 40-tal länder i fyra världsdelar, med tonvikt på Afrika. Projekten finansieras till största delen av gåvor från privatpersoner i Sverige.

Läkarmissionens fokus ligger på att hjälpa människor att hjälpa sig själva att förändra sina livsvillkor. Det gör vi genom olika biståndsprojekt i nära samarbete med lokala partner inom tre huvudområden: social omsorg, utbildning och självförsörjning. I vissa projekt ligger fokus helt på ett område, i andra kombinerar vi flera insatser för att få ännu större effekt. De projekten kallar vi för integrerade projekt. Vi arbetar också med humanitärt bistånd vid katastrofsituationer.

Hur skänker jag

Övrigt
Hemsida: www.lakarmissionen.se

Alla inlägg; Världsnaturfonden, Plan Sverige, SOS Barnbyar, Barndiabetesfonden, Oxfam, Giving People, Rädda barnen, Stockholms stadsmission, Röda korset, UNHCR, Blank Spot Project, Love Nepal, Scouterna, UNICEF, We Effect, Läkare utan gränser, Barncancerfonden, Vi-skogen, Amnesty, BRIS, Naturskyddsföreningen, Greenpeace, Läkarmissionen


Kommentera