Slumpad post: Måndagssuck
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Direktkommunikation

| 2017-05-22, 7:54

Det finns så sjukt många sätt att kommunicera nuförtiden. Tänkte lite på det när UnderbaraClara räknade på antalet kanaler hon hanterade och hon kom fram till sjutton. Jag listade lite olika jobbkanaler jag hade för två år sen och där är det sig nog ganska likt faktiskt.

Nu tänkte jag fokusera på chatt, eller direktkommunikation. Räknar inte mejl för det ligger ju där i en allmän inkorg och väntar, typ.

Jag tänker på sätt att kommunicera där man har olika per person/grupp. Alla har jag som appar på telefonen.

  1. Messenger via Facebook som är sjukt användbar då man kan chatta med vem som helst utan att vara vänner.
  2. Sms är ju en gammal klassiker som faktiskt barnen använder en del.
  3. Hangout kommer med gmail så den använder jag privat, och sen via en kund-gmail oxå. Vi har på Riada men där använder vi andra verktyg för chatt.
  4. Slack används hos en kund och där är både kanaler eller grupp-/person-chatter.
  5. Skype har jag haft i många år och där har det samlats lite olika personer. Smidigt ibland med personer hos kunder där jag som konsult inte kommer åt deras interna chattverktyg.
  6. HipChat som vi använder på jobbet internt för att kommunicera. Används mycket! Har rum och sen såklart personliga chattar.

Sen kan man ju skicka personliga meddelanden på Instagram och LinkedIn oxå…

Den stora bristen med dessa sätt att kommunicera är att de är direkta. Om jag inte svarar direkt så är det rätt bökigt att hålla koll på att jag måste svara. Ingen av dessa låter en markera något som oläst igen så vitt jag har sett. Lätt att det blir ett stressmoment för min del så jag föredrar faktiskt mejl om det inte är saker som måste hanteras direkt. Då kan jag använda mina andra metoder för att inte glömma bort. Nu har jag iofs rutiner att lite då och då kolla igenom de senaste chattarna för att se om jag glömt bort något.Kommentera