Slumpad post: Sarenbrant, Sofie: Tiggaren
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Pokémonkalas

| 2017-09-24, 9:12

Tänkte skriva lite mer om vad vi gjorde på kalaset för att underlätta om andra vill kopiera. Mitt motto är Keep it simple så vi efter att vi spånat olika idéer så fick vi landa lite enklare. Fanns ju många pokémonrelaterade saker att köpa till kalaset på vissa sajter men jag försöker minimera sån konsumtion så vi åt och drack på fat/glas vi hade hemma. Tror ofta att det är vi vuxna som uppskattar den här typen av saker – barnen tänker inte så mycket på det.

Dekoration

Vi fixade röda, vita och svarta ballonger och gjorde en “pokéboll” i taket ovanför matbordet. Sen var tårtan i form av en pokéboll som Adam på ett café här i Skarpnäck fixade.

Pokéjakt

Jag och Joel letade bilder på pokémons på nätet och skrev ut och laminerade dem sen. Dessa satte John och Simon upp på vägen upp till elden på berget där vi skulle avsluta. De skickade bilder med var de satt så vi skulle veta (de behövdes dock inte för alla var så bra på att leta). Det blev mycket uppskattat att ha lampor (fick, cykel och pann) och gå i skumrasket och leta efter dem.

Idén om att plasta in fick vi från en blogg där de hade mycket mer grejer än vad vi mäktade med.

Godispåsar

Jag gillar att alltid ha något som inte är godis i påsarna (plus en del godis oxå) och har tidigare haft pixiböcker många gånger men den här gången hittade vi fidget spinners för 20 kr (en affär som sålde ut). Blev uppskattat. Själva påsen var i papp som vi råkade hitta på en affär vi testhandlade på förra veckan. Sen hade Simon en plansch med pokémons som han tog ner och inte ville ha längre. Den var lite trasig men jag kom på att istället för att slänga kunde jag klippa ut två till varje påse och limma på. Sen hade vi en pokéboll i garn som vi gjorde i vintras.

Jag placerade ut “påsarna” och sen fick de kasta och se vilken de kunde träffa. Mer uppskattat än förväntat. Dock lite kamp om vem som fick vilken (tänkte inte när jag klippte ut och har lite för dålig koll på vilka som anses bra…). Stor fördel här var att alla sen enkelt kunde veta vilken “påse” som var deras.Kommentera