Slumpad post: Strumpor
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Telefoneri

| 2018-02-04, 11:26

När jag gick till Riada valde jag att skippa två telefoner. Det har varit väldigt smidigt att bara ha en telefon. Dock har jag inte helt gillat att den inte är min. När skärmen sprack så kunde jag inte gå via hemförsäkringen (så jag orkade inte fixa…), och när vi har rest behöver jag fundera på hur jag ska göra med surf etc.

Så jag ville ha en egen telefon och givetvis mitt vanliga nummer (hade ju med mig det in). Frågade på jobbet om jag kunde köpa loss telefonen men det drog ut på svar. På Klarna fick jag lite olika bud kring att ta med sig sitt nummer, bara ha privat etc. Vips fanns det en telefon beställd och ett telefonnummer.

Jag blev lite fundersam. Kanske bra med två telefoner? Eller? Så fick jag svar från jobbet att datorn skulle tillbaka och frågan om telefonen (utöver sprickan) var ok. Insåg att jag vill ha en ny telefon, en egen telefon.

Så då kom utmaningen. Vilken telefon ska jag ha? Gah! Frågade vännerna på fejan och fick en hel hög svar, många klokheter. Fairphone som såklart lockar ur många perspektiv (fanns dock endast väntelista just nu).

Saker jag värderar (ingen särskild ordning).

  • Vattentålig (orkar inte vara så rädd om telefonen när jag är ute)
  • Stor skärm (läser, och gör en hel del saker på mobilen)
  • Bra batteri (rätt självklart)
  • Hörlursuttag (hatar trådlöst och orkar inte fixa nya prylar)
  • Fingeravläsare (sjukt smidigt)
  • Android (inte haft något annat och vill inte lära nytt när jag gillar det jag har)
  • Kunna ha bra skal till den (vill ha magnetisk plånbok för det är så himla smidigt)

Säkert fler saker som jag inte kommer på just nu.

Så efter surfande, klurande och bollande här hemma så har jag nu bestämt mig. Beställningen är gjord och jag hoppas den hinner komma fram senast onsdag.Kommentera