Slumpad post: Ny väckarklocka
Translate! | Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Öronproblemen fortsätter

| 2018-07-16, 14:34

Alltså att försöka fixa med Raffes öron var svårare än vi räknat med, och då räknade vi faktiskt med att det skulle bli tufft. Vi kan sammanfatta det med att det gick skitdåligt och i söndags morse ringde jag till djursjukhuset och de tyckte jag skulle komma in. Delvis för att Raffe även börjat få lite utslag på huvudet. Vi hade dock köpt en bättre halskrage istället för struten vi fick med oss.

Allt som allt tog det nog 4 timmar och jag var inte själv i väntrummet. Det blev lite pratigt och så här efteråt undrar jag såklart hur det gick för de andra.

Det slutade med att två sköterskor tog Raffe och rengjorde och gav medicin. Sen berättade de och visade hur de hållit honom och jag köpte en munkorg. Plus att vi bokade en tid till hudveterinär på tisdag. Vi upptäckte även ett litet sår vid sporren på ena framtassen så han får absolut inte slicka där och vi måste hålla koll på det.

På kvällen var det vår tur att testa. Var inte alls så enkelt som sköterskorna sa. Gah! Inte heller imorse var det enkelt. Suck. Så ikväll gör vi det lite enklare (ett moment bara) och imorgon skiter vi i det så hjälper de oss på djursjukhuset.

Idag är han iaf piggare och vi har lekt så det känns väldigt skönt!

Öronmeck

 • 1 timme före behandling spruta in medicin i munnen (under tungan eller i kinden) – smärtlindrande
 • Spruta rengöringsvätska i örat
 • Massera örat
 • Låt Raffe skaka ut överbliven vätska
 • Smörj “öronsnibb” med salva
 • Droppa 5-10 droppar i örat (medicin)
 • Någon gång under dagen ge medicin i munnen (spruta)

Skitenkelt… Not. Eller ja det i munnen går utan problem.3 kommentarer to “Öronproblemen fortsätter”

 1. Sandra says:

  Nä de e svårt för man vill ju inte hålla för hårt o tvinga så de blir rädda heller. Då e det bättre vet gör det så ni får förbli de ”snälla”

  • Sue says:

   Ja magkänslan säger det. Iofs så har vi nog redan passerat gränsen. Vi har varit långt ifrån mesiga…

   • Sandra says:

    Nä de e ju en svår balans man måste ju va bestämt o iaf låtsas man bestämmer o vet vad man gör även om man e spak o lite osäker. Besvärligt det där. Hoppas de värsta e över snart så de går lättare

Kommentera