Slumpad post: Jag vann!
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Skördat squash

| 2018-07-18, 11:24

Jag fick ju en planta av några grannar och sen har jag försökt vattna den. Har inte orkat kolla upp hur det funkar med squash utan tänkte att det löser sig. Så kom några blommor, som vissnade. Ingenting växte där efteråt så som det brukar vara på sånt jag odlat. Så kom några till och så såg jag att stammen helt plötsligt var tjockare under blomman. Insåg att det är där den växer. Sen har jag insett att det finns hon- och hanblommor och att det inte alltid blir någon stor squash utan om blomman skrumpnar gör även squashen det.

Men så i helgen dök det upp en som snabbt växte sig tämligen stor och idag tog jag mod till mig och plockade den. Nu hoppas jag på fler!4 kommentarer to “Skördat squash”

  1. Sandra says:

    Kul. Ta en liten pensel o rör runt med den från blomma till blomma så hjälper du till att ”para” den så den ger frukt. Ja gör så med gurkan…tomatplantan skalar jag bara de tycks räcka.

Kommentera