Slumpad post: Ställa frågor
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Dags för dagis

| 2018-08-11, 8:23

När vi bestämde oss för Raffe i våras blundade jag lite för hur vi skulle lösa hösten. Våren fick vi ok på och jag tänkte att det nog skulle lösa sig.

Tidigare har jag nog varit lite naiv med att han skulle kunna vara hemma själv rätt mycket men vi insåg snabbt att han inte riktigt är en sån hund och sen har vi dessutom varit usla på att ensamhetsträna honom. Kanske på sikt. Så att bara ha någon som tog ut honom på promenad mitt på dagen var uteslutet.

Så då fanns två alternativ; hunddagis eller dagmatte/husse.

Försökte få tag i hunddagiset i Skarpnäck men icke. Hörde ryktesvägen att det var fullt. Kollade med ett i Bagis och vi fick ställa oss i kö. Längre bort än så skulle bli lite svårt så jag laddade för att leta någon som var hemma på dagarna. La ut en fråga i vår samfällighetsgrupp på fejan. Inget svar efter någon dag så då var nästa steg att lägga ut i någon Skarpnäckgrupp, men tänkte att jag gör ett försök med dagiset i Skarpnäck och ringde.

De svarade och det fanns en plats! Så i juli var vi och hälsade på en kortis och 20/8 börjar Raffe där. Inskolningen var tänkt att börja lite tidigare men det körde ihop sig lite och de tyckte inte vi skulle skola in med vikarier där.

Så vi vet fortfarande inte om det kommer funka. Vi vet att det är dyrt men anser att det är värt det. Jag kommer jobba hemifrån 1-2 dagar per vecka så det är inte alla dagar han behöver vara där. Vi tror dessutom att det kan vara ganska bra för honom som så gärna vill träffa andra hundar. Kanske kan få honom lugnare i andra situationer.3 kommentarer to “Dags för dagis”

  1. Sandra says:

    Åh vad spännande! Du får berätta sen hur sllt fungerar med hunddagis. Lyxigt!
    Hur ser det ut? Har de som egna ”boxar” el är alla tillsammans i en stor lokal?

    • Sue says:

      De har en ganska liten lokal men den är indelad i en sluss typ, sen fyra delar där hundar i samma storlek får hänga. De minsta hänger där personalen är (tror Raffe kommer hänga där). Lite soffor och bäddar och sånt. Såg bra ut.

Kommentera