Slumpad post: Smörj
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

6 månader

| 2018-08-14, 19:09

Idag fyller Raffe 6 månader. Hos oss har han imorgon bott i 4 av dem. Det känns enormt avlägset att vi var och hälsade på när de var 5,5 vecka (före vi drog till Björkliden).

Gjorde en blandad status när han var ca 4 månader och det har ju hänt en del sen dess. Rent allmänt så sprider han oftast massa glädje och det är verkligen stor underhållning att ha honom i familjen, och mycket mys.

Sömnen är jättebra. Han byter sovplats ett par gånger på natten. Det är även rätt enkelt att få honom att varva ner om han mot förmodan blir lite leksugen när han vaknat till.

Maten är det område som ändrats mest tror jag. Typ strax efter senaste sammanställningen slutade han äta färskfodret och ett tag till så gick det fint att äta torrfoder ur leksaker. Sen tappade han intresset för dem oxå och efter Halmstad så dök ju öronproblemen upp och det var tokvarmt. Noll matlust. Så vi matade med prinskorv, köttbullar och kyckling. Kanske inte det smartaste men iaf.

Koppelgång har helt klart förbättras även om han inte går med slakt koppel och möten kan vara en utmaning. Men vi jobbar på. Kör ofta nu en sele och ett utdragskoppel så att han kan gå runt lite friare.

Bus och lek funkar hur bra som helst. Dock biter/nafsar han väldigt gärna när vi leker och det skulle vi ju önska att han slutade med. Hade hoppats att han skulle sluta i samband med att han tappade valptänderna (vilket han gjorde i juli) men icke. Vi leker en hel del inne med honom (gömmer saker eller kastar saker) och vi går nästan alltid till en äng varje kväll och leker. Märks att han uppskattar det väldigt mycket – precis som vi.

Rumsrenhet kan vi helt lämna därhän. Det gick asbra helt enkelt.

Pälsvård kan såklart förbättras men jag tycker att jag blivit bättre på ullkamningen. Vi ska trimma igen på torsdag så vi får se efter det.

Klor och tassar eller kanske mest klor har vi ju löst med grannen. Mycket smidigt! Sen tror jag att de kommer klippa dem på dagis så det blir ännu enklare.

(bilden tog vi på en frukostpromenad och google photos har fixat lite)


Kommentera