Slumpad post: 750 meter
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Raffe 8 månader

| 2018-10-14, 16:00

Senast jag gjorde en sammanställning var när Raffe var 6 månader. Vips har 2 månader till gått. Oklart hur det kan gå så fort.

Idag är han alltså 8 månader, och imorgon har han bott ett halvår hos oss.

Sömnen är toppen. Han sover inte i vår säng utan ibland flyttar jag till Simons säng eller till madrasserna i Joels rum där barnen just nu sover. Han myser en stund och sen går han undan och lägger sig i fred. Oftast är det jag som väcker honom när vi går upp. Han sover och vilar bra under dagtid oxå.

Maten har vi hittat en lösning som funkar. Han äter våtfoder på bricka på kvällen och ibland måste vi locka lite för att få honom att inse att han vill ha. På morgonen får han torrfoder och där har vi kört lite olika men just nu är det Magnusson Petfood som verkar funka (beställde provpåse och han gillade så beställde en större säck). Ben gillar han de enklast, övriga har han sällan ork att gnaga på. Grisöron är ok men han är inte så tokig i dem, revben likaså.

Promenader blir det många. Jag går en direkt när jag gått upp på morgonen (då kan jag slappna av bättre och äta frukost). Ska han till dagis går jag lite kortare. De dagar han är på dagis så går de ut och går där, annars jobbar jag hemifrån och då kanske jag följer barnen till skolan en bit med honom (och kanske fångar någon pokémon på hemvägen) och sen går jag en längre promenad kring lunch. På kvällen går vi en runda flera i familjen oftast (beror lite på hur många steg vi har på aktivitetsarmbanden vilka som följer med). Sen precis före vi går och lägger oss (typ) går någon en kortare runda med honom.

Vid hundmöten skäller han sällan men skuttar gärna på bakbenen och drar. När vi möter andra utan hund bryr han sig mer och mer sällan. Skulle säga att det börjar landa rätt bra.

Bus och lek är en favorit hos Raffe. Vi är mer sällan på gräsmattan och leker och jagar men det händer. På helgerna försöker vi komma upp i skogen och leka kurragömma med honom. Det märks hur roligt han tycker det är. Vi brukar passa på att träna inkallning (jag har köttbulle eller korv).

Hemma kastar vi ofta med gosedjur och jagar. Ibland gömmer vi godisar som han får sniffa upp. Han har lärt sig att ligga ner om man säger ligg och håller handen på backen. Han kan räcka tass om man säger tass och håller fram handen.

Klor, tassar och pälsvård finns det väl lite förbättringspotential kring. Dagis (och trimmaren) klipper klorna så där har vi tappat kollen. Trimmat honom var 8:e vecka ungefär men jag har varit lite dålig på ullkamning även om jag försöker så gott det går. Tassarna tänker jag få in vana att smörja in.

Dagis har varit en succé. Jag var skitnojig före. Dels för att han inte skulle funka ur deras perspektiv och dels för att han inte skulle gilla att vara där. Efter 2-3 gånger så började han skutta dit och gå in utan att tveka, så då lugnade jag mig. De berättade oxå hur det gick bättre och bättre med hans förtroende för personalen. Numera följer vi dem på instagram där de lägger ut bilder nästan dagligen efter promenader. Underbart roligt att se!

Skällande är väl det område vi ser mest förbättringspotential. Det finns en hel del vakt i honom märker vi. Dock bara just i tillfället när någon kommer. När de väl kommit in är han lugn igen. Ibland när han är taggad för en promenad så småskäller han lite även utomhus. Vi hoppas att det är hormonerna…2 kommentarer to “Raffe 8 månader”

  1. Sandra says:

    Livet med hund är underbart

Kommentera