Slumpad post: Draw something
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Johansson, Kalle & Berggren, Lena: Vad är egentligen fascism?

| 2018-12-16, 22:07

Alltså, vilken viktig bok!

Jag hade nog inte kunna förklara begreppet fascism (kan knappt stava till det märker jag nu dessutom) före jag läste den här boken.

Älskar bilderna. En bild säger verkligen mer än 1000 ord i vissa lägen.

Uppskattar att den tar det från början, med nationalism (ena med upplysningstänkandet och den andra varianten – kulturnationalismen – kopplad till tyska romantiken). Allt är begrepp jag såklart hört men inte sett sambandet så klart som i den här boken. Utan krusiduller lixom. Rakt på.

Boken fokuserar på ursprunget, historia nu men man känner samtiden vara närvarande ändå. Många paralleller tyvärr. Känner att många skulle må bra av att läsa den här boken. Tyvärr är det väl bara de som redan är upplysta och inte behöver den egentligen. Eller så är det så att man får lite extra energi av att förstå så att man kanske vill påverka mer? Hoppas det.

Ska se om jag kanske ska läsa den med barnen.Kommentera