Slumpad post: Dagar kvar
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Cellprov – en annan dag

| 2019-01-15, 14:34

2014 gjorde jag ett cellprov, och i maj 2017 fick jag en ny kallelse. Tiden passade inte. Numera har de då att man bara kan dyka upp på drop-in. Så jag kollade upp men det funkade aldrig (livet som konsult…).

Så såg jag att den upphörde att gälla efter ett år och försökte få till det förra våren men då jobbade jag mest hemifrån med Raffe (men inte konsult) och det tajmade aldrig med drop-in-tider (och mensen såklart).

Läste då att om man inte dykt upp skulle man få en ny kallelse. Så jag la ner att försöka.

I december kom kallelsen, idag – 15 januari 13.00 vid Gullmarsplan. Insåg i måndags morse att jag tänkt jobba hemifrån och således ha Raffe hemma men han kan inte hantera att vara själv så då fanns tre alternativ. 1. Ta drop-in senare 2. Lämna Raffe på dagis som vanligt 3. Fixa hundvakt

1 – kändes bättre att få det gjort så det alternativet lades ner direkt (just do it). Så jag kollade med grannarna. Gick bra för dem att ha Raffe. Lyckades mecka i schemat så jag hann äta OCH gå lunchrunda med Raffe, sen lämna honom och ta bilen (gick snabbare) in till Gullmarsplan. Hittade parkering direkt och var i god tid. Väntrummet fylldes på.

Någon minut över 13 kom en barnmorska ut och ropade upp en som hade en bebis med sig. Hon stannade till, tittade sig runt i väntrummet. Jag undrade om hon var sur för att vi var flera som inte hade skoskydd…

Så frågade hon varför vi hade nummerlappar. Någon svarade och sa att vi hade kallelser. Hon sa hon skulle kolla med en kollega men att hon var rätt säker på att det inte var någon provtagning just då. Blickar utbyttes i väntrummet. Några suckar hördes.

Så kom en annan barnmorska ut och bad att få kolla på en kallelse. Hon bad om ursäkt, och förstod att vi var sura/arga (skulle hon oxå varit sa hon) men de var alla bokade med andra patienter och kunde inte göra några provtagningar och det var ett felutskick. Så vi fick söka oss till drop-in-tiderna istället.

Så här efteråt känns det som att alternativ 1 hade varit bäst. Fast så tänkte jag en vända till och att det ju faktiskt är bra för Raffe att träna på att vara hos andra. Det hade dessutom gått finfint hos grannarna.2 kommentarer to “Cellprov – en annan dag”

  1. Sandra says:

    Så störigt men se till att gå INTE skjuta på cellprov o mammografi
    Skönt de gick bra för Raffe oxå

    • Sue says:

      Nä jag vet. Det var ju lite därför jag körde “just do it”. Hehe. Nåja, jag tänker oxå att jag ju lever så jag har egentligen ingenting att vara sur över.

Kommentera