English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Nuvarande rutiner

| 2019-02-04, 8:33

Vi gillar rutiner i den här familjen. Söker man på bloggen på rutiner finns det en del poster kring det (ofta med tema sömn och så). I höstas var det ju en ny typ av vardag – med hund och nu har vi landat ännu mer i det. Familjetavlan är en trygghet i det här men vi har nog allt även digitalt (även barnen har tillgång om de vill). Vi har som vi alltid gjort bestämt ett grundschema med vem som gör vad och stämmer av förändringar. Enklare nu när jag inte är konsult.

Stora förändringen i vår är att John testar att jobba heltid vilket gör att det är lite nya rutiner.

Jag jobbar oftast hemifrån två dagar per vecka och då hanterar jag barn och hund, och både morgon och eftermiddag. Barnen går själva till skolan (ofta med kompisar) och går hem själva. När de gått så tar jag en runda med Raffe på minst 30 minuter. Ibland följer jag dem en bit på vägen.

Om John inte hanterar morgonen (vi har slutat kalla det lämna eftersom vi inte gör det längre) så drar han före halv 7 till jobbet (går upp 05.30) och jag har en halvtimme med tystnad före jag väcker barnen. Om John hanterar morgonen så drar jag senast 7 – oftast lämnar jag Raffe på dagis eftersom det är på vägen och de öppnar 7.

Den som hanterar eftermiddagen ser till att fixa middagen (bestämmer oxå vad vi ska äta om vi inte har Linas matkasse eller Middagsfrid). Joel hämtar Raffe nästan alltid (han får hojta till om han inte vill/orkar). Vi försöker äta mellan 5 och halv 6.

Efter middagen gör alla vad de känner för (några spelar, någon sover) och beroende på så blir det promenad eller utelek med Raffe. Tisdag är det scouter och onsdagar parkour för Joel. Framåt halv 8-8 (återigen beroende på om något händer på kvällen) så försöker vi samlas kring kvällis, och just nu intas den oftast vid tv:n framför Legends of tomorrow. Sen är det typ läggdags för hela familjen. John kör en del övningar för att minimera stelhet, jag borstar hår.Kommentera