Slumpad post: Viss skillnad
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Raffe 1 år

| 2019-02-14, 7:11

Har ju gjort lite olika sammanställningar (6 veckor hos ossdrygt 4 månader6 månader8 månader och 10 månader) så nu kommer 1 år. 1 år!! Hur gick det till?

Sömnen är en stark sida. Han är väldigt bra på att vila dagtid även om han får lite busryck ibland. På nätterna ligger han ofta i en bädd bredvid min säng men flyttar runt lite i våra rum och i hallen uppe. Gissar att han vill ha flocken samlad. Han verkar mycket nöjd när tre av oss har sovit på madrasser i vardagsrummet.

Maten har ju varit en utmaning kan man säga. Han har gått över från junior till vanlig (fast fortfarande Veterinary Diets Dog Gastro Intestinal) eftersom han totaldissade junior när han smakat den här (dock fick han återfall någon dag senare, men nu tillbaka på vuxenvarianten). När vi äter får han ofta något extra i en strumpa så han har lite underhållning. Maten äter han såklart inte i någon skål utan vi kastar den, gömmer den eller så får han välja hand och äta ur handen.

Han äter gärna tuggben (fast inte såna vanliga i hud) och gärna kartonger som ligger.

Promenader är helt underbara att komma ut på. Lite beroende på så är vi ute 3-4 gånger på en dag (när han är på dagis blir det oftast bara en vända på kvällen). En på morgonen, en vid lunch, en vid middag och sen en kort före vi lägger oss. Älskar att komma ut i naturen och märker att jag helst går åt skogshållet – inte gärna mot byggnaderna.

Fortfarande en utmaning med hundmöten (och ibland även personmöten). Har börjat försöka se till att mötena sker på lite längre avstånd så att han ska kunna hantera det bättre.

Han har numera örnkoll på de ställen där jag brukar gömma godis. En tennisboll är oftast med i fickan och många promenader inleder vi på gräsmattan med att jaga lite boll – eller snö om det finns.

Bus, lek och gos är bästa området tror jag. Alla busar vi med honom på olika sätt. Han är ibland rätt skeptisk till att ligga och mysa men ibland somnar han intill och ligger och snarkar mysig. Han ligger gärna i närheten men går ofta iväg.

Vi leker mycket med gosedjur inne. Gömmer även godis (eller mat) som han får sniffa upp.

Han har sista månaderna börjat hitta på mer bus och man får passa sig för att slänga saker i papperskorgarna på toa där han gärna nallar saker (vi har utan lock).

Klor, tassar och pälsvård är ett område där alla sköter sig utom jag. Dagis klipper klorna, trimmaren i Nacka är toppen men jag är usel på att sköta pälsen. Borstar lite då och då. Tassarna har jag skött bättre då han fick lite svamp och nu under vintern smörjer jag dem flera gånger i veckan.

Dagis funkar så bra att man undrar när det ska skita sig på något sätt. Han vill gå dit (inte överentusiastisk men går frivilligt in) och verkar trivas. Trött när han varit där. Älskar att de lägger ut bilder från dagen med hundarna.

Skällande och vakteri är saker vi kommer behöva jobba på. Han är extremt präglad på sin flock (och främst mig) och rätt skeptisk (sur gubbe) mot de flesta (ibland även hundar)Kommentera