Slumpad post: Jordgubbspremiär
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Nya rutiner – på fejan

| 2019-08-18, 19:53

Gillar att se hur andra tänker och gör så jag la ikväll ut följande på fejan:

Sommarlovet är slut! Imorgon börjar vardagen och med den försöker vi/jag införa lite nya rutiner.
  1. Ingen skärm efter 20.00. Gäller såklart även mig och jag tänkte börja idag. Av med telefon (eller iaf flygläge för att kunna fota) – vi har ju hemtelefon så det går att nå oss. Av med dator. Hoppas att det kan göra att vi får lugnare kvällar och att jag hinner läsa mer, och kanske hinner vi även spela mer analoga spel?
  2. Jag har joinat ett gym (10 år sen jag drog igång senast och då höll jag i bra i 4-5 år). Största skillnaden nu är att Joel oxå är med! Wihoo! F4L – CrossFit Söderort kommer vi förhoppningsvis hänga en del på framöver.
  3. Jag ska säga nej mer. Ett nej är ett nej till EN sak. Ett ja, är nej till allt annat man kunde gjort istället. Välja saker med omsorg helt enkelt.
  4. Så få inköp som möjligt. Jag/vi har så sjukt mycket grejer att vi verkligen inte behöver fler, och istället för att surfa på saker en kan köpa kan jag använda de jag har, eller göra något annat roligt. Win-win tänker jag både privat för mig och för oss som bor på jorden.
  5. Daglig reflektion på kvällen. Landa i vad jag gjort, känt och tänkt. Detta tänker jag försöka utveckla vidare för det är lite nytt för mig – lättare att bara köra på och nästan glömma det man gör (iofs bloggar jag så ofta jag kan om det jag gör/lär mig men har slarvat lite senaste tiden).
  6. Sluta tjata om skärmtid, istället har vi sluttiden (punkt 1) och lite andra dagliga krav på barnen.
Vi får väl se hur det går! Har ni några tankar kring rutiner och sånt i höst? Skärmtid eller annat.


Kommentera