Slumpad post: Lego Technics
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Klimatstrejk

| 2019-09-27, 20:52

Jag har tänkt att jag ska gå och strejka med Greta och co på fredagslunchen många gånger men det har aldrig passat. Yeah right.

Nu såg jag ganska tidigt att det skulle vara en där vuxna var särskilt inbjudna. Så jag frågade barnen och Joel var på. Genast gick det lättare att prioritera. Var några till från jobbet som skulle dit, och jag tackade faktiskt nej till några möten pga klimatstrejkande. Känns lite som att så lite fröer iaf.

Joel tog tunnelbanan in och vi möttes upp vid Skanstull och gick till Medborgarplatsen (klokt för det var väääääldigt mycket folk på medis). Såg ett gäng scouter som vi snackade med men tappade bort.

Vi knallade i sakta mak från Medborgarplatsen till Kungsträdgården och ibland spelades det trummor, ibland ropades det. Den vanligaste var denna:

Vad ska vi göra? Rädda klimatet! Vad ska vi göra? Rädda klimatet! När? Nu! När? Nu! När? Nu! Nu! Nu! 

Fantastiskt väder! Väl framme strax före två fick vi vänta till efter tre innan programmet kom igång eftersom det var så många som skulle gå. 60 000 trodde de var ute idag.

En klimatforskare pratade, ett gäng artister sjöng (Robyn!, Oscar Stembridge, Hoffmaestro och några rappare), ett gäng som representerade olika trossamfund talade (fint att se de olika samsas) och några till. Vi var vääääldigt trötta i benen när vi vandrade därifrån (strax före det hela tog slut). Valde att gå till Hötorget och fick faktiskt sittplats hem.Kommentera