Slumpad post: Väderstyrd
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Eddings, David: Stenens väktare

| 2019-12-11, 19:47

 9789132314889Läste (och köpte) hela serien tidigt 90-tal och minns att jag gillade mycket. Har sparat på serien och hoppats att barnen skulle vilja läsa. Nu föreslog jag att jag skulle läsa högt. Har saknat högläsningen sen vi tappade den förra hösten (vi kollade på tv-serier istället).

Det är lite mycket att hålla reda på i grundhistorien men ändå tillräckligt spännande för att vilja läsa vidare. Vissa delar är lite sega och då tror jag att barnen mest hörde utan att lyssna för att det var så mysigt. Det tog sig dock på slutet ett tag.

Det känns liiiite gammalmodigt med män/kvinnor och jag tänker hur roligt det vore med en sån här “gammal” story där det var lite mer jämställt.En kommentar to “Eddings, David: Stenens väktare”

  1. Legendary says:

    Stenens väktare är inge vidare tycker jag.. Sedan är hela “High fantasy” genren lite same same. Nån bondpojk växer upp med fosterföräldrar sedan visar det sig i själva verket att han är en mäkjtig magiker/halvgud/whatever. Han växer i makt till den är så överdriven så det blir lite som Superman… Detta är återkommande in genrén, och jag tycker a Song of Ice and Fire (Game of thrones) var en frisk fläkt, fast den passar knappast barn =)

Kommentera