Slumpad post: Kryddig pizza
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

På jullovet

| 2019-12-21, 14:34

Vi har pratat mycket om skärm, spel, youtube, stillasittande och sånt. Att välja olika. Hur svårt det är att välja. Etc etc.

Nu när jullovet har börjat så gäller det att dra igång med lite goda vanor.

Att röra på sig är viktigt. Vi har ju dessutom Raffe som väldigt gärna är ute en bra stund mitt på dagen. Så vi har tänkt försöka gå längre rundor hela familjen med honom. Idag hade vi planer på Flaten, men valde om och det blev en annan kortare runda där alla var med, och alla var nöjda.

Läsning är oxå viktigt. Där vill jag egentligen inte hota eller muta eller så utan önskar att det sker för att man vill. Dock fattar jag att det knappt går att konkurrera med skärm/spel. Så jag frågade ju om läsmutor och barnen kunde inte komma på något. Lite eftersom de inte vet vad de får av tomten. Så började vi prata om hur bra det är med Youtube Premium (vi belönade oss med fyra månader av det efter 3 veckors sötsaksfritt). Föreslog att vi kan utöka med ett år extra om de läser varje dag. Vips var de på. Nu är det iofs bara en dag avklarad och jag gissar att det blir tufft (läs tjatigt) men att slippa kolla på reklam är lockande.

Sen att det egentligen är vi vuxna som främst vill att de ska slippa reklamen behöver vi ju inte nämna 🙂En kommentar to “På jullovet”

  1. Sandra says:

    Hahahaha smart

Kommentera