Slumpad post: Skiner lite
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Aktiehandel

| 2019-12-30, 7:18

Barnen fick pengar i julklapp av sin farmor och vi tänkte att det vore roligt att göra något av det, mer än att de går in på kontot. Så kom vi på att Joel pratat en del om aktier, och en av mina surdegar har varit att se över barnens sparande.

Vi bestämde oss snabbt för att skapa konton på Avanza åt John, Simon och Joel. Jag har haft ett konto 4-5 år för att ha lite gemensamma besparingar där. Där kan vi sen se vem som lyckas bäst och se det lite som en tävling och ett sätt att lära sig att det kan gå både bra och dåligt.

Dels investerade de en del av sina sparpengar på ett ISK-konto – Avanza zero och dels satte vi över pengar till våra AF-konton. Nu har vi våndats lite över vilka aktier vi ska köpa…

Ska bli kul och se hur det utvecklar sig!Kommentera