Slumpad post: Kväll i Anuradhapura
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Surdegar

| 2020-02-08, 20:42

Allt är ju inte skojigheter i livet utan det dyker upp lite surdegar oxå. Tänkte lista några här så får jag se tillbaka när de är ur världen och njuta av att de inte längre finns.

  • Fönstren behöver målas. Vi borde gjort det sommaren 2017 då vi målade huset men icke. Sommaren 2018 var det troligen för varmt och vi var inte så mycket lediga. Förra sommaren hade ju varit perfekt egentligen då vi var lediga 10 respektive 7 veckor. Men icke. Så nu har vi sagt att vi ska göra det under våren, dvs inte när vi har semester.
  • Balkongen behöver byta ut delar av räcket. Återigen en sak vi upptäckte när vi målade 2017. Några plank var på väg att ruttna. Vi fixade tom brädor tror jag. Och här står vi fortfarande med en balkong med troligen ännu mer ruttnade brädor. Det är dock inte några av de med bärande funktion (så vitt vi har kunnat märka).
  • Bilen behöver service (säger den själv iaf) och det är alltid lite jobbigt när man behöver hitta ett nytt ställe. Plus att vi insett att det inte finns farthållare (måste-krav och det stod på annonsen) utan fartbegränsare (sa Volkswagen när jag pratade med dem). Vi behöver även en nackkudde bak. En saknades och vi har inte hittat någon begagnad. Nu har jag iaf påbörjat genom att ringa dem vi köpte dem av och de återkommer i veckan. Sen behöver vi ett nät/galler som skyddar mellan bagage och baksäte så vi kan packa bättre/säkrare.
  • Avtalet med Com Hem gick ut och då skulle vi såklart förhandla fram något bättre tänkte jag. Fick lite olika bud. Plus att vi faktiskt bara uppnår hälften av hastigheten som vi betalar för. Så vi uppgraderade hastigheten (och tyvärr var det billigare att uppgradera tv samtidigt trots att vi egentligen inte behöver tv alls – streamar det allra mesta). Ändå ingen höjd hastighet, trots ny router så nu ska vi felsöka med dem.
  • Sen den jobbigaste surdegen. Troligen vitmögel på vinden. Upptäckte när jag skulle ställa in lite böcker i ett hörn. Tog bilder och googlade sen och det ser misstänkt ut. Suck. Gissar att vi har för mycket saker på vinden – dvs vi behöver rensa. Fast vi behöver oxå utreda om det är vitmögel och var det kommer ifrån. Jag har iaf mejlat en takfirma efter att jag pratat med försäkringsbolaget som i princip sa att vi kan ersätta saker på vinden till viss del OM det beror på en takskada, men vi får själva stå för lagning. Hurra!

Sådär ja. Det är ju skönt att ha lite att göra på fritiden. Utöver att träna Raffe, se till att få ordning på kroppen och så där. Hade en depp i veckan men nu tror jag att jag har en plan för de flesta degarna, så långt det går.Kommentera