Slumpad post: Gummistövlar
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

En natt i tält

| 2020-05-31, 14:25

Vissa i familjen har ju varit med på lite scoutövernattningar och läger. Vissa mer än andra. Så blev vi lite sugna på att tälta hela familjen. Hålla det enkelt. Spana in väder i förväg och vara borta en natt bara. Bara packa det absolut nödvändigaste (vi brukar vara väldigt dåliga på det).

Vi lånade tält av Sanna och tog de saker vi hade, för att utvärdera vad vi faktiskt behöver. Först var planen att dra fre-lör men Simon var lite hängig så vi sköt upp det och drog runt lunch på lördagen. Stannade och käkade burgare, handlade lite och tankade. Sen brummade vi söderut. Vi hade spanat in lite sjöar norr om Gnesta men inte kollat supernoga. Började med en glass vid Bommersvik.

Sen körde vi vidare och svängde in mot en skylt med något naturreservat. Det slutade med att vi stannade vid vägen och gick ner till en sjö vi såg och där hittade vi en lämplig plats. Bestämde oss direkt. Ingen kvällssol men vi misstänkte att morgonsol skulle vara rätt najs.

Vi satte upp tältet, sen bar vi ner alla grejer och fixade lite. Barnen blev sugna på att bada, men ångrade sig för det var inte supervarmt och dessutom lite svårt att komma i vattnet.

Vi fixade middag (korv med bröd) och sen satte Joel upp hängmattorna. Vi avslutade med te och macka. John testade att sova i hängmatta men gav upp mitt i natten pga kallt (hans sovsäck höll inte riktigt måttet). En och annan mygga fanns det men det blåste lite så de var inte outhärdliga.

Joels sovsäck var dessutom på gränsen för liten. Raffe sov nog bäst av alla, sen Simon. Jag sov nog sämst men det visste jag i förväg.

Solen värmde härligt på morgonen och vi fixade frukost och packade sen ihop. Lämnade platsen strax efter 8. Mycket nöjda och med en önskelista till nästa gång.

  • Eget tält
  • Emaljkoppar till alla
  • Lätt litet campingbord
  • Sovsäck till John och Joel
  • Bättre liggunderlag till migKommentera