English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Fyra år med Pokémons

| 2020-07-16, 7:00

Jag minns hur barnen kollade på någon serie med Pokémons och hur de började köpa pokémonkort. De pratade om utvecklingar och sa massa namn och ord som jag inte förstod någonting av. Log och såg glad ut. Tänkte att om de har roligt så är det väl bra.

Så åkte vi till Halmstad och jag läste någonstans om ett spel som hette Pokémon Go. Laddade ner och testade. Fattade inte så mycket men det var lite fränt att man såg dem i rummet (via telefonen). Sen visade sig ju att det bästa var att stänga av funktionen att se dem i verkligheten men iaf.

Dagen efter drog John igång oxå. Sen fick barnen köra på våra telefoner. När Joel sen fyllde 9 i september fick han en telefon och kunde ha ett eget konto. Simon körde fortfarande med mig men rätt snart fick han en padda att köra med istället. Och sen en telefon att köra med.

Nu är det längesen de la ner. Spiken i kistan var när vänkonceptet infördes. Men bara för de över 13 år och vi hade naturligtvis varit ärliga när vi skapat kontot…

Älskar att se hur spelet har gett många en gemenskap de inte haft annars. Hur många kommer ut och rör på sig, har ett mål (eller flera). Gillar hur de har testat olika koncept, fört in saker allt eftersom. Shiny pokémons tex. Tog som vanligt lång tid för mig att fånga.

Finns en del minnen som dröjer kvar.

 • Minns när vi drog in till stan hela familjen första sommaren och åt både lunch och middag och vandrade runt och fångade pokémons och tittade på diverse grejer.
 • Minns andra sommaren när vi alla fortfarande spelade och de gjorde om gymen. Hur de då även la till olika nivåer på raider där nivå fem var helt omöjlig på fyra personer. Så fick vi reda på att det fanns en chattgrupp på messenger och där hänger vi än idag. Första tillfället när vi raidade med andra – av en slump var vi nästan lite rädda för en av personerna som drevs att få mycket xp och gå upp till level 40. Vi kändes oss som riktiga nybörjare i jämförelse. Hen hänger fortfarande och har fångat sjuka mängder pokémons men är numera avslappnad och har hjälpt många med både information och praktisk hjälp med att fånga pokémons.
 • Minns när vi var ute och fångade och såg att det var en Snorlax vid tunnelbanan. Snacka om att vi rusade – och att
 • Hur svårt det var för mig att fånga en Dragonite och sen när jag väl fick en så hade den 48 cp (min starkaste nu som är maxad har 3729).
 • Minns när de införde ex-raider och jag lyckades få en – i Linköping!
 • Minns på Kreta hur vi såg en Miltank i närheten och valde att inte gå dit för vi satt och väntade på mat. Ångrade oss efteråt men fick den någon månad senare när vi på Pokékartan såg att det fanns en vid barnens skola typ och rusade dit i mörker och halv snöstorm.
 • Minns hur jag skulle åka hem från jobbet (hos en kund) och råkade få sällskap när jag precis fått nys på en ny pokémon och fångade den i smyg.
 • Minns när jag var på Gotland med jobbet och flera andra hade sett (och fångat Mr Mime) som var den speical vi hade i Europa, men jag hade missat.
 • Minns flera tillfällen där vädret varit långt ifrån utevänligt och det ändå har dykt upp 10-15 personer för att vara med i en raid. Ösregn och svinkallt.

En sak jag lyckats förtränga är att vi lyckats (?) tappa ett antal apparater så skärmarna spruckit. Insåg när jag kollade igenom gamla poster att det var minst min och Simons. Minns vagt även Joels.

Statusmässigt:

Distance walked: 4 243,1 km
Pokémon caught: 26 252
PokéStops visited. 16 662
Total XP: 22 120 1762 kommentarer to “Fyra år med Pokémons”

 1. Sandra says:

  Rätt coolt ändå o wow att ni fortfarande håller i

  • Sue says:

   Lite häftigt faktiskt. Häftigast att det är så pass många som fortfarande håller på dessutom även om media många gånger försöker säga att alla har slutat.

Kommentera