Slumpad post: Akvarium
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Fotokalender 2021

| 2020-12-27, 15:57

Mellandagar och dags för fotokalender 2021. En vana jag kommit att tycka om. Det är rätt häftigt att på någon timme skrolla igenom över 30 000 bilder för att hitta en som kan representera varje månad.

Jag försöker hitta ett gäng från varje månad för att sen gå igenom dem igen. Bilden som representerar ska helst vara tagen i januari. Frångick det något år och gillade inte alls. Det är dock en utmaning eftersom jag helst vill ha med så många som möjligt på varje bild. Bilden behöver ju dessutom vara ganska bra kvalitet.

Jag använder fortfarande Picasa (trots att det nu är rätt många år sen Google la ner det). Första vändan resulterade i 107 bilder (efter att ha fått gå igenom november ytterligare en gång pga för få bilder och det märks att det var mörkt och regnigt…). Fick ner dem till 28 och sen fick familjen komma och tycka till.

När det är bestämt namnger jag filerna (01. januari, 02. februari etc) och tankar upp på önskefoto (klassisk kalender enkel A4, högglansigt) och ifolor (panorma, matt satin, transparent båge). Nöjd med att jag har beskrivit i dessa poster hur jag tänker för jag hinner verkligen glömma bort.

Det här året (till skillnad från förra) tänkte jag inte alla på pärmbilden i urvalsfasen).

Inför kommande fotoår är det samma tips som tidigare för det märks att jag har fokus på instagram som är ett helt annat tänk: Ta mer liggande bilder, ta inte bara selfies (så vida jag inte själv vill vara med på kalendersidorna), se till att ta bilder med bra ljus, och ta roliga bilder varje månad.

Det kan uppenbarligen vara hur svårt som helst?

20122016, 2017, 2018, 2019, 2020


Kommentera