Slumpad post: En liten löprunda
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Koll på april

| 2021-05-01, 8:16

En tredjedel av året har passerat. Tycker det nyss började. Ny månad nästan hela tiden.

Går runt och är tacksam rätt ofta. Bra grej. När jag listar de olika utmaningarna just nu kan de totalt sett kännas rätt stora men en åt gången känns ok, så jag väljer att se det så.

  • Att ha koll är skönt men det tar oxå kraft. Har släppt skolarbetet lite för Simon då det helt enkelt inte går att hänga med, och han inte heller har ork för det. I övrigt har jag bra rutiner som gör att det inte blir så jobbigt utan mest smidigt. På jobbet kämpar vi oss framåt mot bättre koll – mycket skönt!
  • Tycker fortfarande jag skrattar och ler rätt mycket så jag har nog ofta skoj. Kanske inte så mycket för att jag gör saker som jag tycker är skoj utan tack vare sällskap (både de flesta kollegorna, Raffe, barnen och John)
   • Bloggar lite nu och då. Mest på helger faktiskt. Räcker lixom med skärmtid på jobbet.
   • Inte sett något själv. Kanske lite youtube-klipp som är jobbrelaterat.
   • Lyssnat på musik och nån radiogrej om hemmasittare.
   • Fotar gör jag dagligen, massor. Mycket fint nu.
   • Pysslat har jag väl typ inte gjort. Har bakat men inte riktigt lika mycket.
   • Kunskap får jag mest hela tiden känns det som. På olika sätt. Både genom böcker, men även på jobbet genom erfarenhet.
   • Läst massor! Både romaner, facklitteratur och högläsning med Simon. Mest första halvan dock.
  • Hälsan kan nog ha förbättrats i april. Började äta Ashwagandha efter tips från Jenny och tror faktiskt att jag känner mig lite piggare. Osteopatbesök en gång och där händer det grejer kring höften. Svårt att sätta fingret på exakt vad men det börjar kännas annorlunda. Hälarna hade en dipp (mest vänstra) men nu senaste dagarna har de känts klart bättre och jag känner mig riktigt hoppfull.
   • Jag går iaf med Raffe en eller två rundor på per dag och senaste tiden har jag cyklat en hel del med Simon (flåsat massor) så rörelse får jag. Morgonrundorna har varit magiska! Jag och John gör en kvarts yoga varje vardagsmorgon.
   • Vilan går helt ok. Sover lite sådär på tidiga mornar (men får en del läst å andra sidan), men stubbsittning och natur är väldigt härligt!
   • Kost går både upp och ner. Äter rätt bra men slår till på lite godsaker nu och då. Ätit rätt mycket godis.

Familj & vänner

Påsklov där vi gjorde två utflykter tror jag.

 • Vänner är lite svårt att få till men jag har lyckats med 1n lunchpromenad med Sanna, och telefonsamtal med Lotta. Plus en vän från barndomen som jag snackade med en hel timme om att skaffa hund och livet i allmänhet.
 • Raffe blir det många rundor med. Underbar tid just nu.
 • Joel och jag drar ibland till gräsmattan ihop och leker med Raffe.
 • Ett gäng cykelrundor med Simon!
 • Jag och John går fortfarande upp 5.30 och tränar en kvart alla vardagsmornar. Mycket bra start på dagen.
 • Jag och Simon har högläst Cirkeln!
 • Vi har kollat på lite film tillsammans (Avatar och Titanic åtminstone)

Jobb, nätverk & kompetens

Legat rätt lågt här.

 • Fick till en morgonkaffe!
 • Fortsätter jobba hemifrån och det är nu vardag.

Miljö och framtid

 • Blev några inköp till Simons födelsedag, i övrigt håller vi ganska låg profil. Klarnaappen har börjat visa koldioxidutsläpp per köp. Nyttigt. Förvisso på kategorin men ändå.
 • Håller tummarna för att mina nuvarande och kommande aktier i Klarna kommer ge bra avkastning. Blir en del skatt för tillfället.
 • Hittar enstaka ställen på Hemnet som lockar men det är verkligen inte många. Och då har jag en prenumeration som inte tar hänsyn till pris eller plats i Sverige.
Fokus 2021: januari, februari, mars
Tidigare år


Kommentera