Slumpad post: Adventsgrill
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Semester?

| 2021-06-02, 20:58

Jag har länge funderat över ordet semester och vad det innebär. Helt klart är att det betyder olika för olika personer.

Senaste året har det dykt upp ord som hemester och svemester.

För mig är semester när jag har extra ledigt från jobbet, dvs inte en vanlig helg eller röd dag. Jag har 30 semesterdagar att ta ut varje år och det blir min semester. Oftast räknar jag nog dessutom de veckorna på sommaren. Inser att jag inte säger att jag har semester under jullovet? Då är jag ledig. Intressant faktiskt.

Sen kan jag välja att åka på en semesterresa men för mig är det mer att åka på en resa än att semestra.

De nya orden ovan betyder för mig att det har blivit normalt att inte vara hemma på sin semester, och inte ens i Sverige. Jag fullkomligt älskar Sverige på sommaren, och även att vara hemma.

På engelska betyder det ju dessutom termin.

Lite mer om ordet och dess innebörd.Kommentera