Slumpad post: Den där förkylningen
Translate! | Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Halvtid 2021

| 2021-07-14, 17:21

Reflektera är bra. Gillar att jag har mitt fokus för året som jag nu kan fundera lite över.

Jag

Mina ord/fraser finns i bakhuvudet och kanske är det ändå nyfiken som har fått mest plats. Använder det lite som mantra när jag behöver backa själv. Inser att frasen you are probably right borde användas mer. Oerhört tacksam för väldigt mycket i mitt liv. Cirkulent är ett ord som är närvarande och jag klurar på vad det innebär för mig.

 • Har inte varit så mycket att ha koll på. Eller jo, kanske, på vissa sätt. Fast i och med att vi är på basen (hemmet) typ hela tiden är det lugnt.
 • Skoj tycker jag att jag har även om jag är rätt sliten. Bloggar mest på helgerna och märker att jag mår bra av att skriva, vi ser någon serie nu och då men färre än tidigare. Orkar sällan lyssna på så mycket. Uppskattar mest soft musik. Läser gör jag verkligen, framför allt med Simon! Läsutmaningen jag gick med i går hyfsat (9 av 15 men de enkla är gjorda…).Har fotat massor under våren och även pysslat en hel del tack vara 49 dagar med handarbete. Lär mig så pass mycket på jobbet att jag inte alltid mäktar med att lära mig mer. Har tyvärr lärt mig en hel del om hemmasittare, social ångest och relaterade saker.
 • Hälsan är ändå rätt bra. Hälarna sjukt mycket bättre, precis som höften och armen/nacken känns ibland. Vi har varit väldigt duktiga med 15 min yoga på vardagsmornar under terminen (sämre nu i sommar), gått mycket med Raffe och börjat testa att jogga kort kort med Raffe. Kosten si och så. Har börjat småäta mycket och en hel del onyttigt. Måste fundera här. Massa skärmtid men stubbsittning i våras var helt fantastiskt!

Familj & vänner

 • Vänner. Jag och Lotta drog igång lunchsnack en gång per månad – fantastiskt. Vi har peppat varandra en hel del, och kräkts om vissa saker. Jag och Sanna har hunnit ta några promenader iaf. Har hunnit ta hundrundor med Anna x 2 och träffat Sara.
 • Raffe har varit fantastiskt. Tycker han landat ännu mer som vuxen hund och vi har haft otroligt härliga rundor i skogarna under våren. Lekt inne och ute. Inte lärt så mycket nya tricks tyvärr (verkar inte vara vår grej) men myst tillsammans.
 • Vad gäller familjen så har det blivit läskigt mycket skärm men det är nog allt vi mäktat med just nu. Vi har iofs sett ett gäng filmer, och någon serie och mello (väl?). Sovit i vardagsrummet, försökt göra utflykter (trots Simons onda hälar). Sämre med att träna ihop (utöver jag och John då). Jag och John har lagat mer mat ihop, inte alls dumt. Läst högt för Simon (Joel har lyssnat på någon bok). Spelat spel och kort ibland.

Jobb, nätverk & kompetens

 • Varit på kontoret 3-4 gånger i år tror jag. Hade en superbra aktivitet med teamet. Vilket gäng vi har blivit! Har varit ett otroligt intensivt halvår men mycket lärorikt och jag trivs mer och mer i min roll så man kan helt klart säga att jag landat i den. Sämre med fokustid och att sluta multitaska…
 • Morgonkaffe har det blivit kanske en gång per månad. Tiden har inte räckt till helt enkelt.
 • Varit klart mycket bättre på att ge feedback.
 • Att vara mentor har varit lärorikt, inte vad jag förväntat mig (oklart vad jag förväntade mig dock) men bra.
 • Lärt mig hur mycket som helst av kloka kollegor.

Miljö & framtid

 • Spanat på orimligt många hus på hemnet, och en sommarstuga var vi rejält sugna på tills vi insåg att vi faktiskt vill ha ett riktigt hus, inte en sommarstuga.
 • Cirkulent vill jag ju vara. Har läst på lite om att äga skog, och börjat snöa in på permakultur. Siktar på att laga ett gäng grejer på semestern istället för att slänga och köpa nytt.


Kommentera