Slumpad post: Fall och Bert
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Tralltvätt

| 2021-07-29, 19:17

Inspirerad av sofftvätten kände jag att det var dags för trallen (efter att ha slipat och målat utemöblerna en vända så såg trallen bedrövlig ut). Det var våren 2007 som vi bestämde oss för att måla trallen, med lasyr, av någon underlig (och numera okänd) anledning. Blev jättefint först men sen fult.

Sen har vi funderat på att byta ut den. Måla den i glada färger. Massa olika tankar men vi har aldrig orkat riktigt.

Så förra året läste jag om flera som använda “mirakelmedlet” även till trall. Dvs ättika, vatten och lite diskmedel. Så jag bestämde mig för att testa. Och sen skura. Fick hjälp av Joel under flera tillfällen (bland annat stack han och köpte mer ättika).

Ser nu på bilden från 2007 – då vi tvättat med högtryckstvätt (och sen målat) att det inte var alls lika rent som efter att vi skurat idag. Läste att det skulle funka bättre om det var torrt när man sprayade på så jag körde i lite udda ordning. Gjorde att det var enklare att motivera mig och att skillnaden blev extremt tydlig!Kommentera