English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Att vilja mer

| 2021-11-16, 10:39

När pandemin slog till var det många som inte visste vad de skulle göra med all tid. Själv hade jag oerhört svårt att förstå det. Jag har funderat på det i 1,5 år.

Det jag landat i är att det här bottnar i samma känsla av frustration över att jag aldrig hinner göra det jag vill. När jag ändå listar vad jag gör så är det oftast ganska mycket (som på höstlovet) men min stora utmaning är att jag vill mer. Oftast mycket mer. Det här har visat sig rätt tydligt när jag funderat över mina mål/fokusområden inför ett nytt år. Eller när jag braindumpar allt som pågår i stort och smått. Tänkte här visa lite hur mina tankegångar går.

Om vi börjar titta på att pyssla. Något jag alltid vill göra mer av. Det vore till exempel roligt att sy lite mer (har ju sjukt mycket tyger och rätt mycket idéer om vad jag skulle kunna sy), men visst vore det kul att komma igång och sticka eller virka oxå? Knyppla var ju rätt roligt oxå. För att inte tala om väva, det gillade jag mycket och det var meditativt. Sen finns det ju ull – så himla mycket man kan göra med ull. Och läder – fläta, eller kanske bränna på läder. Brodera är ju häftigt oxå. Tänk om man skulle blanda lite olika tekniker. Pärlor är ju oxå häftigt, för att inte tala om metall – smycken! Tänk vad roligt det var att tälja! Näver vore ju otroligt häftigt att testa på. Färga garn och tyger är ju kul. Makramé skulle vara roligt att använda till att hänga upp krukor med.

Snickra grejer till hemmet vore en kul utmaning. Tänk om man skulle kunna dreja eller bara hålla på med lera?

Vore ju kul att kunna måla oxå. Testa lite olika tekniker. Vore härligt att leka med färger och tekniker. Tänk om man kunde lära sig att rita lite mer när man håller kurser, eller när man är på föredrag – minnas bättre. Rita på datorn! Det vore något det.

Stöpa ljus är en höjdare. Snacka om härlig tradition. Vore kul att göra tvål oxå. Gillade ju att göra läppsyl.

Skulle vilja ha en läshörna. Älskar ju att läsa. Tänk så många romaner jag har som jag skulle vilja läsa. Och alla böcker jag skulle vilja läsa med barnen, eller önskar att de vill läsa. För att inte tala om alla faktaböcker jag har som jag vill dyka djupare i.

Fota är ju himla roligt. Önskar jag hade med systemkameran ibland. Skulle vilja lära mig mer om det. Tänk att sen kunna bildbehandling på datorn. Fotoalbum, både analoga och digitala vore underbart roligt att ägna sig åt – har alltid gillat det.

Tänk om man hade lite tid att skriva en bok. Vore så himla häftigt att spåna idéer och sen gå igenom hela processen. Kanske någon faktabok?

Träna är ju härligt. Frågan är bara vad jag gillar att träna. Tänk om axeln tillät att jag cyklade mer. Det vore najs att kunna ge sig ut i skogen och cykla. Och springa i skogen. Vore kul att lära mig cykla enhjuling. Och jag skulle vilja gå balans på min lina lite mer. Om man bodde nära en sjö vore det kul att ha en kanot eller kajak, och på vintern åka skridskor. Längdskidor skulle jag vilja åka oftare, för att inte tala om slalom. Gillade verkligen att lära mig crawla, skulle vara kul att bli riktigt bra och kanske även simma ute i sjö. Jonglera skulle jag vilja bli bättre på, och Rubiks kub vore fränt att kunna lösa.

Med Raffe finns det såklart massor med saker jag skulle vilja göra. Bli bättre på att klippa honom, våga klippa klorna. Kunna träna in mer tricks. Finns ju massa kurser man kan gå. Agility vore kul, Rally kanske är lite för svårt, men nosework skulle kunna passa?

Tänk om jag hade ett växthus (vore fränt att bygga ett själv by the way) – jösses vad jag skulle kunna odla då! Och sen göra massa roliga grejer av det jag odlat. Fermentera, torka, frysa in och så vidare!

Det är ju så kul att spela spel. Tänk om vi kunde spela spel varje kväll, eller iaf flera gånger i veckan. Vore kul att lära sig lite vanliga kortspel. Skulle vara kul att köra mer spel med Oculusen. Gillade verkligen donkey konga när vi körd den. Vore kul att testa något spel på PC och bli riktigt bra någon gång.

Tänk så många tv-serier jag skulle vilja se. Och dokumentärer. Och filmer. Vore ju fint att hinna lyssna mer på radio, och så många intressanta poddar det finns. för att inte tala om youtube.

Vore kul att kunna spela piano, och gitarr. Tvärflöjt skulle jag vilja spela oftare (läs alls). Tänk att ha lite roliga olika instrument att testa på lite då och då.

Hade ju fåglar när jag växte upp. Det kan jag sakna. Drömmen om en papegoja. Visst skulle det vara härligt att ha? Fast man ska kanske inte ha dem i bur. Tänk ett hus på landet där man skulle kunna ha en stor voljär. Vore häftigt att ha får, eller kanske en get? Höns vore ju härligt att ha igen. Kanske ankor eller gäss? En gris! Tänk att ha en ko. Eller att kunna rida och ha hästar.

Resa är kul. Vore kul att tågluffa. Tänk om vi skulle ta och åka till alperna. Tåg till alperna vore häftigt. Eller transsibiriska järnvägen vore allt något.

Vore kul att ha motorcykel!  Bodde man på landet vore det kul med en fyrhjuling, eller traktor. En liten grävare skulle man allt ha. Bodde man vid en sjö vore det ju underbart med en båt i någon form.

Just ja. Jobba 40 timmar gör man ju oxå. Där ska vi inte gå in på att jag är typ likadan… Kurser gratis på nätet – på stora universitet – ska vi inte ens börja fundera på.

Åh, det vore så härligt med ett framtida boende. Kanske vill man renovera till viss del? Fixa en härlig trädgård. Bli mer självförsörjande. Permakultur låter så otroligt intressant och klokt.

Känns som att framtiden är säkrad?2 kommentarer to “Att vilja mer”

  1. Sandra says:

    Hahahahaahahaha

Kommentera