Slumpad post: Penselsoppa
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Glasögon

| 2022-01-06, 15:01

Förra året skaffade jag terminalglasögon. Detta efter att ha haft läsglasögon i drygt ett år. Flera par och de flesta med 1.0 i styrka, någon med 1,5 smög sig in.

I början använde jag inte terminalglasen så mycket men vips så var vanan där och numera har jag dem alltid.

Tyckte jag såg sämre så jag tog mig till optiker igen, och som vanligt ville de sälja på massor. Jag var skeptisk. Rådgjorde med min expert Sanna och kom fram till att avvakta lite. Köpa lite starkare läsglasögon.

Funderade vidare. De tyckte progressiva. Till slut kom jag fram till att jag nog ville ha ett par. Där man kan se nära och på håll. Joel hängde med och valde ut dem, och sen i slutet av augusti kunde jag hämta ut dem.

Hade räknat med att det skulle bli skumt i höjdled, men inte i sidled. Rätt besviken på att de inte sa något.

Så, jag har nu testat lite nu och då under hela hösten och har verkligen inte blivit vän med de nya glasögonen.

Har numera svårt att sitta vid datorn utan terminalglasögonen, och väldigt svårt att läsa något över huvud taget på mobilen utan läsglasögon.Kommentera