Slumpad post: Städad hall
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Mina team

| 2022-04-15, 16:17

När jag anställer tänker jag väldigt lite på ursprung och kön utan utgår från personens passion, deras energi och driv. Givetvis även viss erfarenhet spelar in.

Vid frukosten för ett tag sen slog det mig att fördelningen är väldigt olika i mina två team.

Räknar inte in mig i siffrorna.

Team 1

  • 12 medlemmar (2 till signade som börjar maj/juni)
  • 2 kvinnor, 10 män (1 av varje signad)
  • 2 nationaliteter (Sverige, Iran)
  • 1 typ av kompetens

Team 2

  • 5 medlemmar
  • 2 män, 3 kvinnor
  • 5 nationaliteter (Spanien, Ungern, Tyskland, Ukraina, Nederländerna) – räknar man mig så blir det ju även Sverige!
  • 2 typer av kompetens

Teamen har rätt olika huvudfokus så det finns nog en förklaring till att det är fler män i det mest tekniska teamet även om det stör mig och jag inser att jag verkligen skulle behöva fokusera på det när jag rekryterar i framtiden. Det svåra med det är att det verkligen inte finns många att välja på. I mångt och mycket har vi rekryterat in människor som någon har rekommenderat.

För dessa båda team är jag Accountable Lead (AL), dvs det är jag som jobbar närmast dem i vardagen och stöttar vid behov. För alla i team 1 är jag även Competence Lead (CL) eftersom de har samma kompetens som jag – Engineering. Den rollen handlar om att sätta lön, att se till att personen har möjlighet att utvecklas inom sitt område. I team 2 är jag i dagsläget inte CL för någon (en ska flyttas till mig inom kort när årets “befodransvända” är klar) eftersom vi där har rekryterat en annan kompetens – Business Operations. Däremot är jag CL för 1 i ett annat team eftersom hen tillhörde team 1 tidigare. 2 maj får jag dessutom själv en ny AL!

Dvs totalt är jag AL för 18, CL för 13. För 2 år sen när jag tog över teamet var jag AL och CL för 3. Hade aldrig någonsin kunnat föreställa mig den här utvecklingen om jag ska vara ärlig.Kommentera