Slumpad post: The Terminator
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Arbetsprofil/jobbprofil

| 2022-07-09, 16:36

Sen jag började på Riada 2013 så har jag vägrat ha flera telefoner. Anledningarna är flera.

  • Orka hålla reda på två telefoner
  • Miljömässigt är det horribelt att en person ska ha två likadana apparater

Att bara ha en jobbtelefon är inte aktuellt för jag vill inte tvingas byta nummer på massa ställen när man byter jobb (om man inte kan ta med numret). Dessutom vill jag inte ha privata saker som Bankid eller liknande på något som jag själv inte äger.

Så det har blivit så att jag bara har en privat telefon. Det innebär såklart att jag inte kan ha åtkomst till lika mycket via min telefon men jag överlever. Det finns dessutom en fin lösning som heter arbetsprofil (eller jobbprofil på vissa ställen) där man skapar en separat profil för jobbet, på sin privata telefon. Jag ger även min arbetsgivare rätten att vipa detta på distans. Eller automatiskt har jag insett. Jag har nämligen nu för fjärde gången på ett par månader installerat arbetsprofilen för att telefonen i min ficka fått för sig att jag försöker logga in. Och efter ett visst antal försök med fel lösenord så raderas jobbprofilen.

Aningens drygt eftersom jag då måste installera om det igen. Logga in i olika appar. Ställa in alla notiser till minimalt i ett flertal appar. Organisera apparna i en folder på telefon. Avinstallera de appar som automatiskt installeras men som jag av olika anledningar inte vill ha.

Nu får vi se hur länge det funkar utan att den raderas igen. Och ja, jag har stängt av så mycket jag bara kan som borde kunna göra ficktricket och landat i att jag oftast behöver ha skärmen utåt i fickan. Jag tar ju väldigt mycket kort på mina hundpromenader, så telefonen åker verkligen upp och ner i fickan många gånger.Kommentera