English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Fullt upp

| 2023-03-14, 20:08

Jag vet ju att jag sällan (aldrig?) har tråkigt men jag hade inte räknat med att det skulle vara så mycket att göra när jag inte jobbar. Får mig att inse hur jag maxat dagarna tidigare.

Utöver allt det vanliga som att äta/fixa frukost, lunch och middag. Gå med Raffe, sova och sånt så är det ju nu en massa saker jag vill/behöver ta tag i. Det är först när jag listar dem som jag inser att jag behöver strukturera mig så jag inte känner mig överkörd.

Här är lite av de områden jag vill ta tag i.

 • Simons framtida skolgång. Här behöver vi som föräldrar dra lasset och undersöka vilka som finns, vilka som passar och sen kontakta för att se om det är lönt att söka (köer). Känns lite övermäktigt just nu, men vet oxå att det bara är att sätta sig en eftermiddag och inte ge sig.
 • Rensa i hemmet. Vi har rätt stökigt på många ställen och det vore så skönt för min energinivå att bli av med dessa surdegar. Just do it. Det var ju de där 30 minutrarna varje dag…
 • Umgås med Simon är ju en av sakerna jag verkligen vill göra. Bara att hitta saker vi kan hitta på tar tid. Fått en hel del tips på fejan och samlat på mig under en längre period. Nu har jag äntligen tiden! Ska bara synkas med allt.
 • Starta firma. Där väntar jag just nu på att pengarna för aktiebolaget ska komma in till Bokio så att jag kan gå vidare. Vill dock få till en hemsida, och där väntar jag lite på att John ska fixa till lite förändringar för domänen. Styr upp lite saker i bakgrunden för att kunna komma igång snabbt med olika saker.
 • Kurser online har jag en hel uppsjö. Dels några som jag aktivt går just nu, men oxå en del som jag har liggande på vänt som jag köpt/fått och som jag inte hunnit med. De vill jag ju testa nu.
 • Få koll på Simons status och se till att han har rätt förutsättningar för att må bättre. Detta innebär besök hos tandläkare och läkare just nu.
 • Nätverka med diverse kontakter. Vill ju utforska vad det finns för möjligheter och ha tid att träffas och snacka. Har en del inbokat och listan växer. Vill ju helst inte prioritera bort någon för jag har lovat mig själv att vara nyfiken och öppen.
 • Läsa massa böcker. Har sjuka mängder som jag verkligen vill läsa, både romaner och fakta.
 • Fixa till min CV. Här behöver jag uppdatera lite. Irriterar mig på mig själv att jag inte tagit för vana att lägga till när jag gått någon kurs. Skulle gärna vilja få till ett annat utseende oxå men risken är att tiden springer iväg när man pysslar med sånt. Den här borde ha högsta prio då flera redan velat ha den.
 • Fixa de där gamla fotoalbumen som jag skjutit på i “några” år vore ju fantastiskt.
 • Träffa vänner vill jag ha ork till då jag saknat det och här skulle jag ju nu kunna förflytta mig lite dessutom. Har lite planer på lite grejer som skulle kunna hända (både gamla kursare och kollegor).
 • Utforska framtida boende lite mer vore ju väldigt trevligt att ha tid med. Vore ju enormt fantastiskt om vi dessutom kunde hitta något nu i vår.
 • Möjliga anställningar i framtiden håller jag på och utvärderar lite. Har ett par stycken kontakter igång kring ämnet och det dyker upp fler nu och då. Relaterat till nätverkande men inte riktigt samma sak.
 • Pyssla – jag har nu möjlighet att få in lite mer pyssel i mitt liv. Sticka, virka, tova, sy, måla, rita och allt annat relaterat jag skulle vilja göra.
 • Fota mer och lära mig kameran jag köpte i höstas.
 • Vore roligt att skriva mer. Tänk om man kunde skriva en bok av någon form?
 • Möjliga uppdrag om jag kör som konsult. Det har dykt upp ett par olika förfrågningar som alla är väldigt intressanta och jag har en del att fundera över.
 • Spela instrument! Vi har ju Yousician och jag kör lite piano nu och då men skulle vilja komma igång med gitarr oxå. Vore ju kul att spela lite tvärflöjt oxå.
 • Få ordning på min kropp, både genom behandlingar men kanske främst genom att träna. Komma igång med rörelse på ett bättre sätt. En nödvändighet.
 • Vore ju otroligt roligt att nyttja alla matböcker jag har. Baka, laga mat, testa lite saker jag aldrig orkat i vardagen. Gärna med Simon.
 • Finns en sommar att planera dessutom och ett gäng resor som vi vill göra, eller har planerat att göra.
 • Fick LinkedIn premium av en fd kollega som nu jobbar där och ska utforska lite mer.
 • Finns massa saker jag skulle kunna tänka mig att se (serier, filmer, youtube etc) och att lyssna på (böcker, poddar, dokumentärer etc)
 • Lära mig mer om autism via Habiliteringen som vi nu snart har tillgång till.

Det jag landar i när jag ser detta är att jag behöver förändra mitt liv så att jag faktiskt kan orka sånt här hela tiden!Kommentera