Slumpad post: Upphittad
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Mot Hamburg

| 2023-04-24, 14:55

Om en timme drar jag och Simon in mot T-centralen för att hoppa på ett nattåg med destination Hamburg. Simon fick i julklapp att vi skulle ta en utflykt vid tillfälle och när jag sen blev arbetsbefriad insåg vi att den utflykten faktiskt skulle kunna innebära en sån här tur.

  • Vi kommer åk sittvagn (en i sällskapet vill inte dela liggvagn med andra och sovvagn var lite väl dyrt). Blir spännande att se hur det går att sova så. En natt kommer vi ha i Hamburg via Airbnb så vi får väl sova ikapp då.
  • Eventuellt kommer vi på onsdag att dra söderut med tåg till en nöjespark. Får se om vi orkar och om vi lyckas ta reda på hur 🙂
  • Väderprognosen ser ut som solblandat regn. Rätt oklart. Vi hoppas det blir mest sol och moln, inte regn.
  • Vi har köpt Hamburg-kortet så all lokaltrafik ingår. Kändes skönt att ha det fixat före. Kostade typ 200 kr för oss båda så även om vi inte använder det supermycket slipper vi bök.
  • Tror vi har packat allt. Inser att det var längesen jag reste så här, men pass, euro (behöver fixa mer), kudde till tåget, sporkar, midjebälte (det var längesen), lite underhållning, munskydd (köper dock på stationen hoppas vi för vi har inte rätt modell hemma – det verkar dock inte krävas), en karta över Hamburg (plus att jag offline-laddat ner Google maps), kräkpåsar just-in-case.
  • Har spanat runt lite på vad som kan tänkas vara sevärt och tänker att hamnen vore lite häftig att åka båt i. Där ska även finnas ett stort gammal lagerhus (Speicherstadt) där även Miniatur Wunderland ligger. Kanske gå förbi (och upp i tornet) S:t Nikolai-kyrkan. En tunnel av något slag – Old Elbe Tunnel – verkar lite spännande. Orkar vi så går vi kanske till någon park och hyr en båt, och kanske fikar vi i Elbphilharmonie. Men vis av tidigare erfarenheter kan det oxå bli att vi inte gör något av detta. 

Blir spännande att se vad slutrapporten på torsdag blir!En kommentar to “Mot Hamburg”

  1. Sandra says:

    Wow så spännande och roligt. Mysigt att göra en resa med bara ena barnet också och få ge lite guldtid. Sov så gott väntar med spänning på torsdagsrapporten

Kommentera